TÜRKİYE'DE EN İYİ 10 KAMP ALANI


1 Kelebekler Vadisi

Aynı zamanda sadece bu vadide bulunan kaplan desenli kelebekler, yürüyüş yolunda görebileceğiniz şelaleler Kelebekler Vadisinin En İyi Kamp Alanları listesine girmesinin nedenlerinden birkaçı. Vadi; doğa anlamında efsane olmasının yanında, bence listeleyeceğimiz kamp alanları arasında en gelişmiş tesislerden bir tanesi. Yemekler,  tuvaletler, içeçek seçenekleri ve fiyatlar oldukça iyi gerçekten.Kelebekler Vadisi sabah kahvaltısı ve akşam yemeği dahil fiyat sistemi ile çalışıyor. Fiyatlar yaz döneminde 100 ile 150 TL arasında değişiyor. Aynı zamanda Vadi’de gönüllü olarak çalışma opsiyonu da bulunuyor.




2 Cunda Adası Kamp Alanı Ayvalık, Balıkesir

Cunda Adası kamp yapmak için diğer bir yeryüzü cenneti. Buradaki gün batımını izlediğimiz zaman hissettiğimiz şanslı olma hissini çok net hatırlıyorum. Ada Camping, Cunda Adasının ormanlık alanında buluyor. Ada Camping’in En İyi Kamp Alanları listesine girmesinin sebebi ilk olarak yukarıda bahsettiğimiz muhteşem manzarası, ikincisi ise Cunda merkeze kolay ulaşımı. Diğer taraftan Ada Camping’in çok güzel bir restoranı var ve fiyatlar gayet uygun. Tesis özelliklerine göz önünde bulundurduğumuzda En İyi Kamp Alanları listesindeki diğer yerlere kıyasla en iyisi olmasa da; gayet iyi, çadırınızın elektriği, araba kiralayacaksanız arabanızın park yeri organize ediliyor.




3 Bozcaada Kamp Alanı, Bozcaada

Tahmin ediyorum, Bozcaada deyince aklınızda butik oteller ya da şarap bağları arasında oteller canlanıyor. Bozcaada Ada Camping, lüks odalar vaadetmese de Türkiye’ de En İyi Kamp Alanları listesine en üst sıralardan girmeyi hakediyor. Butik otel tatiline alternatif olarak Ayazma Plajına yürüme mesafesinde uzaklığı, güzel ve geniş mutfağı, ortak kullanım için büyük bir mangalı bulunuyor.Tuvalet banyo ve elektrik imkanları gittiğimiz diğer kamplara göre en iyisi olmasa da bizi çok üzmemişti. Çadırınızı kendiniz getirmeniz ya da oradan almanıza göre fiyatlar, kişi başı gecelik 30 TL ve 50 TL arasında değişiyor.Bu arada özellikle bayram gibi özel tatil günlerinde çok kalabalık olabiliyor, önceden aramanızı öneririm.




4 Asos Club Beyaz, Asos

Asos zaten başlı başına güzellik kraliçesiyken, Club Beyaz Asos’un güzelliğine güzellik katıyor resmen. Asos Club Beyaz tek başına bir kamp alanı olmasa da, En İyi Kamp Alanları listesine girmesinin sebepleri; çalışanlarının tatlılığı, yemeklerin güzelliği, gün doğumu ve yakamoz manzaras... Bu tatlı tesiste kendi çadırınızı kuramasanızda, tesisin önerdiği üç çeşit konaklama çeşiti bulunuyor. Çok tatlı bez çadırları, cibinlikleri olan bembeyaz bungalovları var. Tertemiz bir tesis gerçekten. Fiyatının uygunluğunu ve Asos’un güzelliğini de göz önünde bulundurunca, bizce bu tesis En İyi Kamp Alanları listesine girmeyi hak ediyor.




5 Kabak Koyu Kamp Alanı, Fethiye

Eğer En İyi Kamp Alanları’ndan konuşuyorsak Fethiye’deki Kabak Koyu’nun baş oyunculardan biri olacağı tartışılmaz bir gerçek. Sadece Kabak’ta yetişen bir sürü bitki türü olmasından, doğal yaşamı korumak için Kabak’taki işletmecilerin kendi aralarından kabul ettikleri kurallardan, hala ulaşım için gerçekten emek harcamanız gerektiğinden başlayabilirim mesela anlatmaya. Bin yıldızlı tatil köyü arıyorsanız Kabak doğru seçenek sloganı vardı bir ara mesela, gerçekten de öyle. Kabak sunduğu alternatif tatil konsepti ile En İyi Kamp Alanları listesine girmeyi hak ediyor. Kabak koyunda birden fazla tesis bulunuyor, bu yüzden gitmeden önce internetten minik bir araştırma yapmanızı tavsiye ederim. Çadır kurma seçeneği dışında, her biri farklı bir konsept sunan bungalov evlerde de konaklayabilirsiniz.




6 Akyaka Orman Kampı, Gökova

Gökova ve Akyaka son bir kaç yılda o kadar popüler oldu ki, bir  Muğla’lı olarak inanmakta güçlük çekiyoruz açıkcası. Gökova bizim için hafta sonu vaktimizi harcamak için gittiğimiz yerlerden bir tanesiydi. Gelelim Akyaka Orman Kampı’nın Türkiye’ de En İyi Kamp Alanları listesine girme sebeplerine: Akyaka kamp alanı Gökova’nın bir tık ilerisinde ormanın içinde kurulmuş durumda. En organize kamp alanlarından bir tanesi. Çadır alanları temiz geniş ve güzel. Çadır dışında taş evlerde de konaklayabiliyorsunuz. Gökova’nın mavi bayraklı sahil şeridinde denize girmek bence Akyaka Orman Kampı’nın En İyi Kamp Alanları listesine almak için yeterliydi. Ama siz farklı bir tat arıyorsanız soğuk su kaynağının başına kurulu Azmak başına yürüyerek gidip, tertemiz ve buz gibi suda yüzmenin de keyfini çıkarabilirsiniz. Akyaka kampıyla ilgili çok sevdiğim bir diğer nokta, her zaman bahsedilen yeşil ve mavinin buluşması durumunu birinci elden yaşıyor olmanız. Sabah çam ağaçlarının altına kurmuş olduğunuz çadırınızdan uyanıp, deniz kenarındaki palmiye ağaçlarının altındaki piknik masalarında kahvaltınızı ediyor olacaksınız. Ayrıca Gökova’da yapabileceğiniz aktivitelerin hepsine yürüme mesafesinde olacağınız için tatiliniz sadece “doğa tatili” olarak kalmak zorunda değil.




7 Çubucak Orman Kampı, Marmaris

Türkiye kamp alanları tarihine çok hakim değilim açıkcası. Fakat, yıllardır bildiğim bir Katrancı kamp alanı vardır bir de Çubucak Orman Kampı. Yani benim bilgime göre Türkiye’nin en eski organize kamp alanlarından bir tanesi hakkında konuşuyoruz şuanda. Çubucak Orman Kampı’nın En İyi Kamp Alanları listesine girmesinin ilk sebebi konumu. Marmaris kamp yapmak için harika bir seçenek bence. Muhteşem bir koya konuşlanmış olması, uygun fiyatları, merkeze kolay ulaşımı bence Çubucak Kamp Alanı’nın en büyük artıları. Diğer taraftan, eski ve köklü bir kamp yeri olması, uygun fiyatları sezonluk bir çok kampçı için tercih edilmesini sağlıyor. O yüzden kendinizi ara sıra uzun süreli kamp yapan ailelerin evlerine misafirliğe gitmiş gibi hissediyorsunuz. Diğer taraftan büyük bir kamp alanı olduğu için tuvaletler çadırınıza biraz uzak kalabiliyor. Sabah yüzünü yıkamak için mini bir yürüyüş aktivitesi yapmaya hazır olun o yüzden.




8 Aktur Kamp Alanı, Datça

Diğer bir doğa harikasına geldi sıra. Bir Muğla’lı olarak Datça hakkında ne kadar konuşsam az kalacak gibi hissediyorum. Aktur tam Datça’da sayılmasa da, Datça yolu üzerinde, süper bir koyda yer alıyor. Aktur Kamp alanı aynı zamanda bir sitenin tesisi olduğu için, tesisler yine oldukça güzel ve çadır dışı da konaklama seçenekleri bulunuyor. Bunun yanında su sporları, etkinlikler diğer kamp alanlarına göre daha zengin. Yürüyüş rotaları, tenis kortu, balık avlamak yapabileceğiniz aktiviteden sadece bir kaçı! O yüzden Aktur Kamp Alanı En İyi Kamp Alanları listesine tesisleri sayesinde girmeyi başarıyor.




9 Deniz Kamp Alanı, Bademli Köyü, Dikili

Baştan söylemem lazım Deniz Kamp’ı En İyi Kamp Alanları listesine alma nedenim kamp yerleri gibi tesis özellikleri ya da doğal güzellik değil, başlı başına Bademli Köyü’nün kendisi. Bademli Köyü gerçek anlamda el değmemiş doğası, muhteşem denizi, zeytin ağaçlarıyla sizi Dikili’nin 10 km ilerisinde karşılıyor olacak. Ama Bademli’yi doğasıyla ön plana çıkarmak oradaki güzel insanlara haksızlık olmaktan öteye geçemez. Bademli Köyü sadece doğal kalmışlığı değil, başka bir köy mümkün değil dedirtecek özellikleriyle öne çıkıyor. Şimdi bir köy düşünün tiyatrosu olsun ve her sene oyun sergilesin, neredeyse 100 yıllık bir kütüphanesi olsun, bakkalından kasabına köy halkı Deniz Gezmiş’ten bahsetsin, Yılmaz Güney’den konuşsun! Köyün haftalık toplantılarında arkeoloji ve kadın erkek eşitliği gibi konular konuşulsun! Bu köyü ziyaret edin arkadaşlar, Deniz Kamp’ta da kalabilirsiniz. Köydeki günlük kiralık evleri de deneyebilirsiniz.




10 Akbük Doğa Kamp Alanı, Gökova Akbük

Gökova Körfezi Akbük Koyu yerel birisiyle konuşmadan, ya da bir şekilde Akyaka’yı ararken kaybolmadan bulmanızın çok zor olduğu bir yer. Resmen gizli bir cennetten bahsediyoruz yani.












Hiç yorum yok

Uçuştan Önce Dikkat Etmeniz Gerekenler

İyi bir seyahat, aslında uçak biletinizi almaya karar verdiğiniz andan başlıyor. Doğru havayolu şirketinden, doğru koltuk seçimi ve uçuştaki...

Blogger tarafından desteklenmektedir.