BİR GENÇLİK RÜYASI: "INTERRAIL"


Interrail, Avrupa’ya seyahat etmek isteyen gençler için heyecan verici bir deneyim. Ekonomik bir seyahat yöntemi olmasının yanında yeni arkadaşlıklar kurmak, sürprize açık rotalarda gündelik hayatta karşılaşılmayacak onlarca anıyı biriktirmek için hayal edilen ve ‘Bir gün mutlaka yapmalıyız’ denilen bir keşif.

Onlarca yıl süren eğitim hayatında anlatılan, öğretilmek istenen birçok şeyi kısa süreli bir seyahatte deneyimlemek, biraz da gerçek hayatı görmek, farklı kültürlere tanık olmak ve dünyanın sanılandan çok daha güzel bir yer olduğunu anlamaya yardımcı oluyor bu süreç.

Sık sık bir araya gelinen arkadaş gruplarındaki sohbetin öncelikli konularından biri gelecek kaygısı. ‘Mezun olduktan sonra ne yapılacak, nerede işe bulunacak, hangi alanda bir kariyer planlaması yapılacak’ gibi sorular uzun vadeli gelecek planının en temel sorunları. Geleceğe hazırlık yapılan eğitim sürecinde hayata bakış açısını temelden değiştirecek onlarca alternatif proje ve etkinlik var.

Interrail, Work And Travel ve uluslararası gençlik projeleri gibi yurt dışı seyahati içeren etkinlikler uzun yıllar sonra geriye bakıldığında ‘İyi ki de yapmışım’ denilip keyifle ve özlemle anılan hoş birer anıya dönüşüyor. Bu tip etkinlikler hoş birer anı ve deneyimin yanında kariyer planından kişisel gelişime kadar sosyal yaşamda kişileri diğerlerinden ayıran ve her zaman bir adım öne geçiren farklılıklar yaratıyor.

Interrail Nedir?
Bir Interrail bileti ile neredeyse tüm Avrupa ve Türkiye’nin de yer aldığı 30 ülkede trenle ücretsiz seyahat etmek mümkün. Yurt dışına gitmek isteyen, nereden başlayacağına karar veremeyen, yurt dışına çıkmışken birbirine yakın olan Avrupa ülkelerini birlikte keşfetmek isteyenler için Interrail biçilmiş kaftan. ‘Ne yapacaksan gençken yapacaksın’ sözünü hiç unutmadan gençlere özel indirimle sunulan Interrail biletini alıp yollara düşmek, yıllar sonra geriye dönüp baktığında ‘keşke’ dememek için en güzel fırsat.

Neden Interrail Yapmalı?
26 yaşına kadar olan gençlere indirimli satılan Interrail bileti Almanya, Avusturya, Belçika, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Çekya, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hırvatistan, Hollanda, İngiltere, İrlanda, İspanya, İsveç, İsviçre, İtalya, Karadağ, Lüksemburg, Macaristan, Makedonya, Norveç, Polonya, Portekiz, Romanya, Sırbistan, Slovakya, Slovenya, Türkiye ve Yunanistan’ta geçerli.

5-7-10-15-22-30 günlük sürelerle sınırlı Interrail biletlerinden seyahat planınıza en uygun olanı alıp Avrupa yolculuğunuz için ilk adımı atabilirsiniz. Türkiye’den Avrupa’da herhangi bir ülkeye gidiş-dönüş ekonomik uçak bileti maliyetiyle alınacak Interrail bileti ile 30 farklı ülkeye ücretsiz seyahat etmek mümkün.

Hayatta bazı şeyler gerçekten yalnızca gençken yapılıyor. Birçoğumuz için basit bir anne-baba ya da babaanne sözünü çağrıştıran bu sözün anlamı okul bitip, gerçek hayatla yüzleşip, gündelik rutinlerin içine girince daha iyi anlaşılıyor. Gençken ve henüz zamanımız varken ekonomik bir şekilde seyahat ederek farklı ülkeleri, kültürleri, yaşam tarzlarını, yemekleri deneyimlemenin keyfi bambaşka. Bu deneyim yola çıkana kadar öğrenilen birçok şeyden daha önemli. Dünyayla ilgili ezberletilen, öğretilen her şeyi kendi gözünüzle görmek için bir fırsat. Her şeyden öte eğlenceli bir yolda olma etkinliği.


Birçoğu birbirine 2-3 saat uzaklıkta olan Avrupa ülkeleri arasında çizeceğiniz rota ile Avrupa’yı yolda, görerek, hissederek, insanların içerisine karışarak, onların yemek yediği yerlerde oturup, onların toplu ulaşım araçlarını kullanarak deneyimlemek ancak onlarca farklı kitabı karıştırarak okuyabileceğiniz bilgileri önünüze getiriyor.

Yabancı dil kullanma, iletişim becerilerini geliştirme, anlık gelişen sorunlara karşı pratik çözümler üretme, farklı milletlerden insanlarla sohbet ederek yeni şeyler öğrenme, tren yolculuğu sırasında yeni arkadaşlıklar ve anılar biriktirme Interrail’in kazanımlarından.

Doğru bir planlama ile gece yapılacak yolculuklarla konaklama maliyetlerini düşürerek gündüzleri gezip, geceleri trende olmak, daha az parayla daha çok yer görmek için en sık kullanılan yöntemlerden. Trende yemek paylaşmak, gidilecek rota hakkında spontane kararlar vermek, tanışılan bir kişinin önerisiyle kendini bambaşka bir yerde bulmak, konaklama için evine davet eden birileriyle tanışmak yolculuğun sürprize açık detayları.

Ülkelerin doğasını, coğrafyasını, saklı güzelliklerini tren yolculuğu ile görmek, dünyanın en çok turist ağırlayan rotalarını tren ile kat etmek, istediğiniz durakta mola verip bir başka trenle yeni bir yere gitme özgürlüğüne sahip olmak hafifletiyor insanı.

Ne zaman Interrail yapmalı?
Interrail’in en çok tercih edildiği dönem yaz ayları. Birçok insanın seyahat etmek için bütün yıl planlama yaptığı yaz aylarında yollara düşen ve Interrail bileti alanların sayısı da artıyor. Interrail’i yılın her dönemi yapmak mümkün. Yazın sıcak ayları yerine Nisan-Mayıs ve Eylül-Ekim dönemi Avrupa ülkelerini yürüyerek gezmek için en güzel zamanlar. Bunun dışında ara tatiller, bayramlar ya da hafta sonu ile birleştirilmiş küçük kaçamaklarla seyahat planlaması yapabilirsiniz.


Interrail biletinde özel fırsat
Seyahat bütçesini minimize etmek için fırsatları takip etmek şart. ‘Ucuz bilet bulsam bir dakika beklemem, bir yerlere giderim’ diyenlerdenseniz Garanti Bankası’nın 18-25 yaş arası için özel olarak tasarlanmış uygulaması GarantiOne’ın tam da size göre bir kampanyası var. GarantiOne uygulamasını indirip giriş yapanlar, Gençtur’dan Interrail Global Pass biletinde anında %20 indirim kazanıyor. GarantiOne kullanıcısı olmayanlar uygulamayı iOS ve Android destekli cihazlara AppStore veya Google Play’den indirip üye olabiliyor.


Devir ekonomi devri. Maliyetleri ne kadar aşağıya çekersek fazladan bir şeyler deneyimlemek için yeni bir fırsat yaratmış oluyoruz. Seyahat geleceğe güvenli bakmak için en güzel deneyimlerden. Yeni fırsatları gözlemlemek, dünyada olup biteni kendi gözünden görmek, hayatınla ilgili geleceğe dair kararlar almak için yolda olmanın önemi büyük. Yola çıkmak için istekle fırsatın bir araya gelmesini bekler çoğu insan. Bir indirim fırsatı yolculuğun ilk adımı olabilir. Gün gelip keşke dememek için şimdi Interrail yapmanın tam sırası.



Hiç yorum yok

Uçuştan Önce Dikkat Etmeniz Gerekenler

İyi bir seyahat, aslında uçak biletinizi almaya karar verdiğiniz andan başlıyor. Doğru havayolu şirketinden, doğru koltuk seçimi ve uçuştaki...

Blogger tarafından desteklenmektedir.