BİSİKLET TURLARINDA KAMPÇILIK


Uzun bisiklet turlarında çadır kullanmak hem ekonomik, hem de eğlence yönünden iyi bir tercihtir. Yalnız bunun yanında alınması gereken önlemler vardır. Doğru yere kamp kurmak rahat bir uyku için çok önemlidir. Kampçılık başlı başına ayrı bir etkinlik olsa da ekonomik olduğu için uzun yol bisiklet sporunun vazgeçilmezidir.

Tek başınıza bir yolculuğa çıktıysanız kamp kurabilmek için ilk olarak tercihinizi kamp alanlarından yana kullanmanızı öneririm. Kamp alanlarında tuvalet, duş ve su bulunduğu için rahat bir kamp ve bunun yanında güvenliğiniz de üst düzeyde olacaktır. Unutulmamalı ki iyi bir uyku, yarınınız için çok önemlidir.

Kamp alanı bulunmayan yerlerde tedirgin uyumamak için ilk olarak güvenliğinizi sağlamalısınız. Bunun için şöyle bir yöntem kullanabilirsiniz. Kalacağınız bölge yerleşim birimi ise o bölgenin güvenliğinden sorumlu kuruluş (emniyet, jandarma vs) ile irtibat kurmanızı tavsiye ediyorum. Sizin kamp kurmanız için uygun ve güvenli bir yer bulmanız için yardımcı olacaklardır. Unutmayın ki her şeyden önemlisi sizin canınızdır. Can güvenliğinizi güvene aldıktan sonra araç ve gereçlerinizi düşünmeniz gerekiyor. Bisiklet sporcusu olduğumuz için, bisikletimizin çalınması demek, o an her şeyin bittiği anlamına gelir. Bunu hiç kimse istemeyecektir. Araç ve gereçlerinizin güvenliği sağlandıktan sonra rahat bir uyku sizi bekliyor demektir.

Birden fazla kişi ile yola çıktıysanız bu durum biraz daha kolay olacaktır. Yalnız olmadığınızı bilmek tek başına olmaktan daha çok güven sağlayacaktır. Böyle durumlarda yine tek başına olduğunuzda uyguladığınız yöntem etkili olacaktır. Uygun ve güvenli bir yer bulduktan sonra bisikletlerinizi birbirine bağlamanız ve çadırlarınızın ortasında tutmanız etkili bir yöntemdir.

Sürekli bahsettiğimiz gibi en önemli husus sizin güvenliğiniz. Ama öyle bir yer olur ki hiç istemediğiniz bir yerde çadır kurmak zorunda kalırsanız, mutlaka çevrede bulunan evlere haber verin ve çadır kuracağınız yerde su olmasına özen gösterin. Çevrede ne bir yapı, ne de su yok ise çadır kurmanızı tavsiye etmiyorum. Ama yine öyle bir durum söz konusu olursa karar verecek olan yine kendiniz olursunuz.

Çadır kuracağınız alan tam olarak seçildikten sonra zemini temizlemeyi unutmamalısınız. Çadırın altında kalan taş parçaları uyurken rahatsız edeceği gibi çalı çırpılarda çadırınıza zarar verecektir. Eğimli bir zemine mecbur kalmadıkça çadır kurmayın. Kan dolaşımını etkileyeceği için rahatsız olabilirsiniz.

Son olarak böcek sokmaları ve ısırmalarına karşı dikkatli olmak gerekiyor. Çadırınızın kapısını ve ya penceresini gereksiz yere açık bırakmayın ve sürekli kontrol edin. Kötü durumlar için ise yanınızda böcek sokmalarına karşı ilaç bulundurmanız sizin yararınıza olacaktır.

Bol kamplı turlar…



Hiç yorum yok

Uçuştan Önce Dikkat Etmeniz Gerekenler

İyi bir seyahat, aslında uçak biletinizi almaya karar verdiğiniz andan başlıyor. Doğru havayolu şirketinden, doğru koltuk seçimi ve uçuştaki...

Blogger tarafından desteklenmektedir.