İÇ ANADOLU BÖLGESİNİN EN İYİ 15 KAMP ALANI



1-Kızılcahamam Soğuksu Milli Parkı Kamp Alanı
Kızılcahamam | Ankara
Kızılcahamam Soğuksu Milli Parkı Ankara’nın kuzey-batı kesiminde yer alan şehir merkezine yaklaşık 70km mesafede bulunan geniş bir alana yayılmış ve tatil gülerinde bir çok ziyaretçi çeken yeridir. Kızılcahamam ilçesinin etrafını sarmış sık ormanlık alanları vardır. Geniş bir arazi olduğu için uygun olan her yerinde çadır kampı yapmak mümkündür.


2-Şahinler Tabiat Parkı Kamp Alanı
Kızılcahamam | Ankara
Eski Ankara-Bolu kara yolu üzerinde Kızılcahamam ilçesini geçtikten sonra karşımıza çıkan bir park. Sık ormanları ve günübirlikçiler ve kampçılar için en uygun yerlerdendir. Ankara şehir merkezine yaklaşık 110 km mesafededir. Şahinler Tabiat Parkı çevresinde bir çok özel ve doğal kamp alanı mevcuttur.


3-Eğriova Yaylası Kamp Alanı 
Beypazarı | Ankara
Geniş ve sulak bir yer ve etrafı sık ormanlar ile kaplı. Bolu sınırına çok yakın. Ankara şehir merkezine 140 km mesafede. Beypazarı ilçesinin hemen girişinden Karaşar kasabası yoluna dönüyorsunuz ve zirveye doğru tırmanıyorsunuz. Eğriova yaylasına ulaştığınızda huzurlu bir ortam sizi bekliyor olacak.


4-Beşikderesi Şelalesi Kamp Alanı 
Odunpazarı | Eskişehir
Eskişehir merkeze yaklaşık 35 km uzaklıkta olan bu yere Osmangazi Üniversitesi Yurtlarının olduğu yeri geçer geçmez tabelalarını göreceğiniz köy yolundan gidiyorsunuz. Eskişehir Kent Ormanı da zaten hemen bu ayrımın biraz ilerisinde kalıyor. Köy yolu dedim ama araçla ulaşımı asfalt yol ile çok rahat. Burada kamp yapmak isteyenlerin özel aracı ile gitmeleri şart.


5-Musaözü Göleti 
Tepebaşı | Eskişehir
Eskişehir-Kütahya yolunda, merkeze 21 km uzaklıkta kalan Musaözü, kamp için çok tercih edilen yerlerden biri. Karaçam, meşe , söğüt ve ardıç türlerinden oluşan florası ve olta balıkçılığına imkan veren sazan, yayın kerevit bulunan göletiyle tam bir doğa harikası. Bölgede güvenliği sağlamak için güvenlik görevlileri bulunuyor. Elektrik, su ve tuvalet ihtiyacınızı giderebileceğiniz alanlar da mevcut


6-Büyükyayla Göleti Kamp Alanı 
Seyitgazi | Eskişehir
Eskişehir-Afyon kara yolunun 84. kilometresindeki Büyükyayla Göleti kamp için muhteşem bir alan. Büyükyayla Köyü’nden sonra 3 km daha giderek ulaşabileceğiniz gölet çam ağaçlarıyla çevrili. Kamp yerinde bulunan pınardan su ihtiyacınızı giderebilirsiniz.


7-Nevşehir
 Ürgüp | Nevşehir
Nevşehir’de bulunan Kapadokya bir çok turistin uğrak noktasıdır. Fakat kampı konusunda pek de adı geçmeyen bir yerdir. Ama Kapadokya kamp için çok uygun ve her türlü imkanın, güzelliğin olduğu bir yerdir, bu yüzden kamp severlerin mutlaka gitmesi ve deneyimlemesi gereken yerlenden bir tanesidir.


8-Avanos Ada Camping 
Avanos | Nevşehir
Kamp kimileri için campinglerde rahat bir tatil yapmak kimileri içinse sırt çantası ve mataraların başröolleri üstlendiği bir tatildir. Ada campig ise sizlere 8000 metre kare yeşil alan içerisinde her türlü aktivite ve imkanları bulabileceğiniz bir mekan.


9-Beyşehir Gölü Milli Parkı Kamp Alanı 
Beyşehir | Konya
İç Anadolu Bölgesi’nde, Konya ili sınırları içerisinde bulunur. Yüz ölçümü 86.855 hektardır. Beyşehir Gölü yüz ölçümü bakımından Van ve Tuz Gölünden sonra üçüncü büyük gölümüz olmakla birlikte, tatlı su göllerimiz içinde en büyük olanıdır. Doğu kıyıları boyunca uzanan ve üç bin metreye yaklaşan dorukları ile Dedegöl Dağları, batıdan bakıldığında göle ayrı bir güzellik vermektedir. Göl suları turkuaz mavisi olup içindeki adalarla ve çevresindeki dağlarla, muhteşem manzaralı kamp geçirilebilir.


10-Kocakoru Tabiat Parkı Kamp Alanı 
Seydişehir | Konya
Tamamen doğa ile iç içe olacağınız bir yer, su ihtiyacınızı gidebilirsiniz ancak diğer alışverişleri ilçeden yapıp öyle yola çıkılmalı. Hafta sonu kaçamakları için uygun bir yer.


11-Gökpınar Gölü Kamp Alanı 
Gürün | Sivas
Sivas kent merkezine 147, Gürün ilçe merkezine 10 kilometre mesafedeki Gökpınar Gölü, adeta doğal akvaryumu andırıyor. Dipten kaynaklarla beslenen ve derinliği 15 metreyi bulan göl, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Su altı sporlarıyla uğraşanlar tarafından dalış için tercih edilen gölde, zaman zaman dalış eğitimleri de veriliyor. Balık adamların vazgeçilmezleri arasında yer alan Gökpınar Gölü, bazen su altı kameralarıyla da kaydediliyor.


12-Aladağlar Milli Parkı Kampı
Çamardı | Niğde
1995 yılında Milli Park ilan edilen Aladağlar, biyo çeşitlilik bakımından oldukça zengin bir bölge. Aladağlar, genel olarak  kaya tırmanışçıları ilgi alanına girse de kamp açısından da oldukça iyi bir bölgedir.


13-Ihlara Vadisi Kamp Alanları 
Güzelyurt |  Aksaray
Volkanik bir dağ olan Hasan Dağında yaşanan tektonik olaylar ve püsküren volkanlar yüzeyi kaplamıştır. Bölgede oluşan Ziga Kaplıcalarından fışkıran kaynak suyu bölgede ciddi bir yapısal değişime neden olmuştur. Tarih ve doğanın uyumu içerisinde huzur dolu kamp yapabileceğiniz muhteşem bir yer.


14-Gödet Saklı Cennet Kamp Alanı 
Güldere | Karaman
Karama’nın grand kanyonu olarak bilinen Gödet Vadisi, kaya kilise mağaraları, doğal güzellikleri ile doğa severlerin uğrak noktalarındandır. Küçük Amerikayı andıran bölgede mutlaka kamp kurulmalı.


15-Büyük Yayla Kamp Alanı 
Yapraklı | Çankırı
Çankırı ili, Yapraklı ilçe sınırında bulunan Büyük Yayla,  1600-1700 metre rakımlı yükseklikte harika bir görüntüye sahiptir .Burası sarıçam, karaçam, köknar ve ardıç ağaçları ve zengin bir orman altı bitki örtüsü ile kaplıdır. Yaylada, elektrik, asfalt yol ve suyu bulunmaktadır. Burada günübirlik gezilip eğlenebildiği gibi kamp da kurulabilir. Mükemmel havası, suyu ve yeşilliği ile göz kamaştırmaktadır.






Hiç yorum yok

Uçuştan Önce Dikkat Etmeniz Gerekenler

İyi bir seyahat, aslında uçak biletinizi almaya karar verdiğiniz andan başlıyor. Doğru havayolu şirketinden, doğru koltuk seçimi ve uçuştaki...

Blogger tarafından desteklenmektedir.