Uçak Yolculuklarında Bagaj Kaybetmeyi Önleyen Öneriler


Hayatımızı kolaylaştıran uçak yolculukları, iş, tatil, aile ve arkadaş ziyareti gibi seyahatlerde bir yerden bir yere kısa sürede ulaşmamızı sağlıyor. Uçakla yolculuk maliyetinin her geçen gün daha da ekonomik hale gelmesiyle birçok insan seyahatlerinde uçağı tercih ediyor.

Uçakla seyahatlerde moral bozan ve karşılaşılmak istenmeyen tatsız durumlardan biri bagaj kaybolması. Daha seyahatin ilk adımında, ziyaret edilen ilk destinasyonda, havalimanında vakit kaybetmeden bagajı alıp tam yola devam edecekken beklenen valizin bir türlü gelmemesi can sıkıcı. Uçak yolculuklarında zaman zaman yaşanan kayıp bagaj durumu ile karşılaşmamak için bazı önerilere dikkat etmek gerek.

Uçak Yolculuğunda Bavul Kaybetmemek İçin Öneriler
1. Bavul üzerine etiket yapıştırın
Seyahat edilen bavul, valiz ya da çantanın üzerine ad-soyad, cep telefonu, adres gibi kişisel bilgilerin yer aldığı etiket yapıştırmak şart. Havalimanlarında birbirine benzeyen bagajlar nedeniyle zaman zaman bazı yolcular kendi çantaları olduğunu sandıkları başka çantaları alıp havalimanından ayrılabiliyor. Bagajın üzerine yapıştırılan etiket hem çantayı farklılaştırıyor hem de yanlışlık durumunda kısa süre içerisinde çantanızın size ulaştırılmasına yardımcı oluyor.

2. Eski etiketleri söküp atın
Uçakla sık seyahat edenlerin çantalarının üzeri havalimanında yapıştırılan barkod etiketleriyle dolup taşıyor. Her uçak yolculuğundan sonra sökülmeyen etiketler nedeniyle çantaların yanlış yere gitmesi ya da kafa karışıklığı nedeniyle gecikmeli olarak size ulaştırılması mümkün. Bu yüzden her uçuştan sonra çanta üzerindeki barkod, etiket ve son uçuşa dair detayların yer aldığı ibareleri söküp atmakta yarar var.

3. Farklı görünümlü bavul alın
Günümüzde birçok bavul birbirine benzer tasarım ve görünüme sahip. Birbirine benzer görünümlü bagajlar nedeniyle havalimanlarında sık sık karışıklık yaşanıyor. Dalgın bir yolcunun başkasının bavulunu alıp gitmesi gibi durumların önüne geçmek için farklı renk ya da tasarımda bir bavul satın almak, bavulun üzerine kılıf geçirmek ya da renkli bir kurdele gibi işaret koymak gerek.

4. Valizin tutma yerlerini sabitleyin
Valizin dışarıya doğru çıkan tekerlek, tutacak ya da dış aparatını valizi teslim ederken sabitlemek önemli. Bu parçalar genellikle hızlı taşıma sırasında kırılmaya en müsait noktalar. En az valizin kaybolması kadar can sıkıcı olan hasarlı bagaj durumuyla karşılaşmamak için sabitlemeye dikkat edin.

5. Aktarmalı uçuşlara dikkat
Kayıp bavul durumu aktarmalı uçuşlarda daha sık yaşanıyor. Aktarmalı uçuşlarda seyahatin ilk noktası olan havalimanında bavulun aktarmanın son noktasına kadar ulaşacağını teyit etmek şart. Bağlantılı uçuşta bazen iç hat ve dış hat ayrımı ya da gümrüklü havalimanı kuralları gereği bavulları ara noktadan teslim almak gerekebiliyor. Yine aktarmalı uçuşlarda iki uçuş arasındaki sürenin yeterli olup olmadığını teyit etmek, bavulun ara noktada bir sonraki uçağa yetişip yetişmeyeceğini hesap etmek için önemli.

6. ABD uçuşlarında güvenlik önlemleri
Amerika Birleşik Devletleri’ne (ABD) gerçekleştirilen uçuşlarda son varış noktası ABD olan uçaklardan indirilen valizler sıkı bir güvenlik taramasına sokuluyor. Şüpheli görülen ya da rastgele seçilen valizler açılarak içerisinde yasalara aykırı bir şey olup olmadığı kontrol edilebiliyor. Bu gibi durumlarda fermuarında kilit bulunan bagajlar güvenlik personeli tarafından kırılarak kontrole sokuluyor. Son varış noktası ABD olan uçuşlarda bavulunuzun kırılmaması için kilitlemekten vazgeçin.

Uçak yolculuklarında kayıp bavul durumu çok sık yaşanmasa da basit önerilere uyarak üzerinize düşeni eksiksiz yerine getirebilirsiniz. Uygulayacağınız basit adımların ardından yaşanabilecek diğer olumsuz durumlar havalimanı personeli ya da sistemsel hatalardan kaynaklanabiliyor.


 

Hiç yorum yok

Uçuştan Önce Dikkat Etmeniz Gerekenler

İyi bir seyahat, aslında uçak biletinizi almaya karar verdiğiniz andan başlıyor. Doğru havayolu şirketinden, doğru koltuk seçimi ve uçuştaki...

Blogger tarafından desteklenmektedir.