Çelebi Alper yurt dışında dolaşırken yanında neler taşıdığını anlatıyor.



Yurt dışında günlük sokakta gezerken yanınızda taşımanız gereken şeyler vardır. Bu nedenle ben seyahate çıkarken büyükçe sırt çantamın yanında değerli eşyalarımı taşımak, otobüslerde yanıma almak ve kaldığım yerlerde dışarı çıktığımda gerekenleri koymak için bir de günlük omuz çantası da alıyorum yanıma. Fotoğraf makinesi, kalem, harita, seyahat kitabı, el lambası, gerekli adresler gibi şeyleri bu çantamda taşıyorum. Cüzdan, para, pasaport, anahtar gibi en değerliler her zaman ceplerimde veya giysi içerisine giyilen ve pasaport çantası denilen gizli cüzdanda durmalı.


Yurt Dışında Gezerken Neler Taşınır?
Gezdiğiniz ülkede mevsim kışsa kabanınızı bol cepli seçerek günlük çanta taşımaktan kurtulabilirsiniz. Yurt dışı seyahat sırasında gezerken çantasız olmak hem güvenlik açısından hem de rahatlık için avantajlı. Sürekli dikkat etmeniz gereken bir omuz çantası veya küçük sırt çantası yoksa daha rahat gezersiniz. Paltonuzun cepleri büyük olsun ki fotoğraf makinesi, kent haritası, anahtar, seyahat kitabı ve diğer eşyalarınız sığsın.


Omuz Çantaları
Aşağıda benle birlikte birçok ülke gezen omuz çantaları var. Eşyalarınızın miktarı, fotoğraf makinenizin boyutu, seyahat kitabınızın kalınlığına göre küçük veya biraz büyükçe bir omuz çantası olabilir. Günlük küçük bir sırt çantası da olur ama pasaport, değerli bir eşya veya para taşımamanız, veya kilitlemeniz gerekir. Üstte orta boy, ortada biraz büyükçe, altta ise küçük bir omuz çantası görüyorsunuz. Özellikle ortadaki omuz çantası benle kaç ülke gezdi bilmiyorum.

Pasaport Çantası ve Bel Çantası
Aşağıdaki fotoğrafta üstte yaz veya baharda, mont giymediğim durumda taşıdığım çok ve kapalı gözlü bel çantası, altında ise giysilerin altına, doğrudan bedene giyilen ve pasaport, para, kimlik ve belgeleri yankesicilere karşı güvenle taşımaya yarayan pasaport çantası görülüyor. Bunu sadece Latin Amerika’da 1 Ayda 4 Mevsim seyahatim sırasında şehirler arası yolculuklarımda kullandım. Bu ikisi hafif gezmek, elini kolunu serbest bırakmak isteyenler için uygun bir kombinasyon. Yurt dışında gezerken güvenli çanta taşımak önemli.

Ten rengi ve kaliteli kumaştan pasaport çantası güvenli olsa da kullanımı çok rahat değil. Pasaport, para, banka kartını kolay çıkarmak için askısını biraz uzun ayarlayın ki tişörtünüzü biraz kaldırarak erişebilin. Ayrıca günlük kullanacağınız parayı pasaport çantası içine değil ön cebinize koyun. Bu şekilde sık erişmek zorunda kalmazsınız. 

Hiç yorum yok

Uçuştan Önce Dikkat Etmeniz Gerekenler

İyi bir seyahat, aslında uçak biletinizi almaya karar verdiğiniz andan başlıyor. Doğru havayolu şirketinden, doğru koltuk seçimi ve uçuştaki...

Blogger tarafından desteklenmektedir.