ICES Lise Değişim Programı



Değişim ICES Lise Değişim Programı ile Başlıyor!

Eğitimin insan hayatına ve toplumların geleceğine etkisi tartışılmaz. İnsan olmanın değerini bilen, başarılı ve bilinçli bireyler yaratmak ancak yeterli ve çok yönlü bir eğitim ile mümkündür. Özellikle içinde yaşadığımız küresel ve kozmopolit çağda eğitimin neredeyse olmazsa olmaz ayaklarından biri yurt dışı eğitimi haline geldi. Lise çağında başlayan bu eğitim programları sayesinde öğrenciler, hayatlarının başka bir döneminde kolay kolay edinemeyecekleri tecrübelere sahip oluyorlar. Lise değişim programı aracılığıyla eğitimlerine yurt dışındaki çok sayıda alternatif okuldan birinde devam ederek hem akademik anlamda hem de kişisel gelişimleri açısından benzersiz bir süreç yaşıyorlar. 20 yıllık tecrübesiyle ICES Turkey Yurtdışı Eğitim ve Kariyer Merkezi söz konusu yurt dışı eğitim sürecinin her aşamasında hem öğrencilerin hem de ailelerin yanında yer alıyor.

Uzak Ülkelerde Eğitim Tecrübesi

Ülkemizde uzun süredir aktif olan bu program ile öğrenciler ister bir, ister iki dönem boyunca yurt dışında lise eğitimi alabiliyor. ICES aracılığıyla lise değişim programı kapsamında yer alan ülkeler arasında; Amerika, Kanada, İngiltere, Fransa, Almanya ve İtalya bulunuyor. Son iki yıllık not ortalaması 70 ve üzeri olan, ELTiS İngilizce sınavından ve sözlü mülakattan başarıyla geçen öğrenciler, belirtilen ülkelerden birinde değişim programı aracılığıyla öğrenim görebiliyor. Ayrıca yine öğrencinin talebine göre uzun dönem lise programları vasıtasıyla yurt dışı eğitim programına bir yıldan uzun süre devam etmek ve yurt dışından mezun olmak da mümkün.

ICES Programları ile Bir Adım Öne Çıkın

ICES lise değişim programlarına katılıp başarıyla tamamlayarak yurda dönen öğrenciler, Milli Eğitim Bakanlığı ve okulları ile iletişime geçerek denkliklerini alabiliyor. Kazandıkları tecrübe ve akademik birikim bir yana, yurt dışı lise eğitimi almış olmanın sağladığı prestiji ise ömür boyu kullanabiliyorlar. Gerek iş gerekse özel hayatlarında edinecekleri statünün üzerinde lise hayatlarında edindikleri bu deneyimin etkisi mutlaka hissedilecek.

Hedef Vizyon Sahibi Dünya İnsanları! 

Yurt dışında lise eğitimi sayesinde öğrenciler dünyanın farklı noktalarında çok farklı kültürleri daha yakından tanıma imkanına sahip oluyor. Böylece daha geniş bir vizyona sahip olurken empati ve hoşgörü becerileri gelişiyor. Akademik anlamda daha yeterli ve birikimli bir düzeye çıkmalarına yardımcı olan lise değişim programı aynı zamanda farklı toplumları, içinde yaşadıkları toplumla karşılaştırma, olumlu ve olumsuz yönlerinden çıkarımlar yapabilme kabiliyetleri gelişiyor. Neticede hayatlarının geri kalanını, çok kültürlü bir dünya insanı olarak sürdürmenin avantajlarıyla geçirme şansına erişiyorlar.

ICES yurt dışı eğitim programları sayesinde genç yaşta yurt dışı tecrübesi kazanan öğrenciler kendi kişisel gelişimleri için de benzersiz bir aşama kaydetmiş oluyorlar. Tek başına yaşama deneyimi onları çok daha sorumluluk sahibi, bilinçli ve öz güvenli bireyler haline getiriyor.

Öğrencinin yaşamına katacağı tüm bu olumlu gelişmeler düşünüldüğünde lise değişim programının bir öğrenciye sağlanacak en önemli imkanlardan biri olduğunu unutmamak gerekir. Siz de ebeveynler olarak çocuğunuzun geleceği için en doğru yatırımın eğitim olduğuna inanıyorsanız bu programlardan yararlanmalısınız. Yurt dışı eğitim sürecinin yönetiminde ihtiyaca yönelik en kaliteli kariyer hizmetini size sağlayacak olan ICES aracılığıyla çocuğunuzun geleceğini birlikte planlamaya başlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok

Uçuştan Önce Dikkat Etmeniz Gerekenler

İyi bir seyahat, aslında uçak biletinizi almaya karar verdiğiniz andan başlıyor. Doğru havayolu şirketinden, doğru koltuk seçimi ve uçuştaki...

Blogger tarafından desteklenmektedir.