TÜRKİYE’DE DENEYİMLENMESİ GEREKEN 100 MEKAN
Menekşe Kelle Paçacısı – K.Maraş: Gönlümün sultanıdır Remzi ustamın yaptığı kelle paça çorbası. Bu sene Ateşbazı Veli Yarışması’nda 1. oldu. Lezzetinin tesadüf olmadığını bir kez daha kanıtladı. Yolunuz Maraş’a düşerse mutlaka uğrayın.
Uludağ Kebapçısı – Bursa: Dönerine de, turşusuna da hayran olduğum işletme. Bursa’ya geldiğimde ilk uğradığım mekandır. Lezzetine kendisine selam olsun.
Cevahir Han – Şanlıurfa: Hayatımda gerçekten leziz yemekleri şık ve otantik bir yerde yedimse hakkını veren ender yerlerden birisidir. Listenize alın derim. Ayrıca işletmecisi yörenin ilk kadın girişimcisidir.
Aşçı Bacaksız – Afyon: Bir mekan olsun lezzette bir asrı devirsin. İçeri girdiğinizde nostaljik mekanda efsane bir lezzetle karşılaşacaksınız.
Yesemek Restaurant: Gaziantep mahalli yemekleri bulabileceğiniz harika bir mekan. Gerek dekoru, gerek nefis lezzetleri gerekse servisiyle on numara. Mutlaka ziyaret edin.
Köfteci Apti Özcan – Tekirdağ: Şehrimin köftesi bu kadar meşhursa bence Köfteci Apti’nin lezzeti sayesindedir. Her zaman överim fazlasıyla hak eder.
Öz Karadeniz Dönercisi – Beşiktaş / İstanbul: Çok bilirim pide arasında Asım ustadan dönerimi alıp ayak üstü yediğimi. Nefistir döneri, tadına da doyum olmaz.
Kokoreççi Asım – İzmir: Kokoreçi bu kadar seviyorsam bu mekan sayesindedir. Cihan kardeşim hazırla yarım az baharatlı kokoreçimi 🙂
Nelipide – İstanbul: Pidenin en güzel halidir, çizgisinden ödün vermeyen nefis bir lezzete sahipler.
Pöç Kasabı – Hatay: Kebabın tepsideki en güzel hali. Tadı hala damağımda enfes bir lezzet.
Kazım Büfe – Adana: Çek ustam 1.5 muzlu süt bir de bol kaşarlı tost. Adana’ya geldiğimde uçaktan sonra uğradığım ilk yerdir.
Ciğerci Kazım – Edirne: Bu şehirde ciğerin en iyi mekanı olduğunu söyleyebilirim. Not alın.
Aftat – Afyon: Kaymaklı ekmek kadayıfı, kabak tatlısı ve revani tatlısının hayranıyım. Bekir ustam tadı hala damağımda.
Cennet Vatanımın Yemekleride 1001 Çeşit
Metanet – Gaziantep: Beyranı yediğim en iyi yerdir. Özledim lezzetini.
Köfteci Çakay – Edirne: Lezzetini Musevi bir ustanın öğretisiyle hala devam ettirdiği küçük mekanın artık müdavimiyim.
Sütçü Kenan – Van: Kahvaltı dediğinde Van ve Sütçü Kenan her zaman aklımda kalacak. Lezzetleri ve hürmetiyle gönlümde taht kurdu, canımsın ustam.
Hasan Usta – Adana: Kebap dedin mi tek geçerim. Ustam çek ordan 1.5 Adana.
Tarihi Babalık Helvacısı – Çanakkale: Bu helvayı hak eden övgüye sahip birkaç mekandan birisidir.
Çınaraltı Yusuf – Hatay: Közde künefenin en güzel mekanı. Selam olsun.
Şişçi Ramazan – Antalya: Şişte köftesine ve tahinli kabağına bayıldım, müdavimiyim.
Tiritçi Mithat – Konya: Tiridine tiridine bandım 🙂 türküsünün bile olduğu bu lezzeti bu mekanda bulabilirsiniz. Fazla geç kalmayın yetişemeyebilirsiniz.
Cemil Usta – Akçaabat / Trabzon: Köftesi meşhur, mekanı nezih. Bol bol yedirir artık 🙂
Petek Çöpşiş – Selçuk / İzmir: Gürhan kardeşim çek oradan iki porsiyon şişimi 🙂 Biraz pişkin olsun. Yolum İzmir’e düşerse bilin ki buradayım.
Gülcemal – Manisa: Manisa kebabının yani şiş köftenin en güzel mekanıdır, deneyin.
Salim usta – Afyon: Dededen toruna bir mekan devrediyorsa emin olun lezzetinde gram eksilme yoktur. Şefike hanıma selamlar.
Hüsrev Lokantası – Çayeli / Trabzon: Yiyebileceğiniz en lezzetli kuru fasulyeyi yaklaşık 50 yıldır hizmet veren bu mekanda yiyebilirsiniz. Hem de ekmeğinizi bana bana.
Kumrucu Hüseyin – Ilıca / İzmir: Kumruyu ilk meşhur eden kişidir. Diğer mekanlar kumruda hellim tarzı peynir kullanırken Kumrucu Hüseyin Kars’tan getirttiği eski kaşarla yapıyor. Lezzet efsane.
Dünyada Eşi Benzeri Olmayan Mutfağa Sahibiz
Köfteci Niyazi – Uzunköprü / Edirne: Uzunköprü’ye yolunuz düşerse bu lezzetli mekanı es geçmeyin. Köfte konusunda çok başarılar, parmaklarınızı yiyebilirsiniz.
Millocal Restoran – Uçhisar / Nevşehir: Manzarasında en kral kahvaltıyı ettiğim, bölgede en iyi testi kebabını yediğim yerdir. Önerimdir, Kapadokya seyahatinizde listenizde olsun.
Birtat Köftecisi – Kırklareli: Köftesini bir yiyen bir daha bırakamaz. Yazın bir kenara.
Alabi Restoran – Fethiye / Muğla: Türkiye’de en iyi keşkeği burada yediğimi söyleyebilirim. Not alın.
Hasan Mersim Tarihi Rumeli Pastanesi – Alaçatı / İzmir: Sakızlı muhallebisi, efsane kazandibi tatlısı ve sakız reçeli efsane. Gökçe ve Sercan’a sevgiler.
Turan Usta Pide Salonu – Bafra / Sinop: Yeme de yanında yat. Nefis bir lezzetle yaptıklarını söylemeliyim.
Hacıoğlu Baklavacısı – Gaziantep: Baklavasına ve kadayıfına hayranım. Evime bayramlarda bile söylediğim lezzetine her zaman hayranım.
Tostçu Erol – Gaziantep: Tostu da kendisi de pek bir meşhur. Özellikle atom tostu efsane.
Beşler köftecisi – İnegöl / Bursa: İnegöl köftesinin hakkını veren nadir yerlerden birisidir.
Seraf – İstanbul: Türkiye’de yöresel lezzetleri bir mekanda gerçekten bulabileceğiniz nefis bir yer. Lezzeti uzaklarda aramayanlar için önerim.
Kebapçı Enver – Denizli: Kuzu etini bana sevdiren efsane işletme. Elle yediğim lezzetinin tadı hala damağımda.
Samakof Restoran – Demirköy / Kırklareli: Nefis tandırda etini yiyeceğiniz aynı zamanda göçmen böreğine bayılacağınız bir mekan.
Düveroğlu – Ankara: Arkadaşımın tanıştırdığı tadına hayran kaldığım nefis bir yer. Etleri ve lahmacunu nefisti.
Dağkapı Ciğercisi – Diyarbakır: Ciğerin en güzel mekanı, sabah kahvaltı niyetine gömeceksiniz.
Şirin Pide – Karacasu / Aydın: Halil İbrahim ustamla yeni tanıştım, tahinli pidesine hayran kaldım. Yine yolumun buraya düşmesini dört gözle bekliyorum.
İkbal lokantası – Afyon: Asırlık lokantada yörenin en güzel lezzetlerini bulabilirsiniz. Özellikle bamya ve tandır çorbası nefistir.
Koç Cağ Kebap – Erzurum: Lezzeti efsane, cağ kebabını ilk sunan işletme. Ne kadar övgüyü hak etse hakkıdır.
Kebapçı Rido – Mardin: Mardin kebabına bayılırım, hele de ustası zırhla çekerek yaparsa efsanedir.
Dostlar Fırını – İzmir: Boyozunuzu yumurtanızı alın sabah kahvaltısını büyük bir zevkle yapın. İzmir’e geldiğimde mutlaka uğradığım yerlerden biridir.
Ciğerci Aziz usta – Şanlıurfa: Oturun ciğerinizi söyleyin, bitene kadar bir porsiyon daha attıracağınıza eminim. Selam olsun Aziz ustama.
Köfteci Ahmet – Sivas: Bu şehir köftesini ön plana çıkardıysa lezzetine güvendiğim ve tadına doyamadığım mekana aittir.
Abidin Usta Tantuni – Mersin: Lezzetinin methini duyduğumda Mersin’de ziyaret ettiğim mekanı çok sevdim. Ellerine sağlık be ustam.
Yurdumun Dört Bir Yanı Lezzet Köşesi
Bağdadi – Mardin: Sunumu ve lezzetleriyle tüm övgüyü hak eden bir mekan. Yeni Mardin seyahatimi iple çekiyorum.
Paçacı Şaban- Antalya: Paça candır, sağlıktır, kemiklere ilaçtır. Kışın grip ilacıdır. Ustam mekanı oğullarına bıraksa da mekanın lezzeti değişmemiş.
Şişçi Hasan – Burdur: Valla özledim, tek kelimeyle nefis. Ustama benden bir selam etmeyi unutmayın.
Sultanahmet Köftecisi – İstanbul: Bu şehirde köfte yiyeceksem mutlaka bu mekanda olurum. Lezzetini sevdiğim nefis bir yer.
Hisarönü Kelle Söğüş – İzmir: Anlatmaya gerek yok, mükemmel tabiri buraya uygun olsa gerek.
Bahar Köftecisi – Ahmetbey / Kırklareli: Bu köfteyi bir yiyenin bir daha geleceği mekandır.
Meşhur Köfteci Mustafa – Sakarya: Islama köftenin en güzel mekanıdır. Lezzetini bir türlü unutmadığım mekanlardan.
Şeref Büryan – Siirt: Elinizi çabuk tutmakta fayda var, gün doğumuyla beraber kapılarını açan mekanın lezzeti efsane. Bu lezzeti yemek için bile Siirt’in yolu tutulur.
Helkıs Konağı – Amasya: Bir işletmede yemekler ev usulü olursa oraya ben hayran olurum. Amasya ziyaretimde tanıştığım nefis bir yer.
Kazanocağı – Safranbolu / Karabük: Nebiye ablanın lezzeti hala damağımda. Özellikle perohisi efsane.
Köfteci Yusuf – İznik: Markalaşmasına rağmen lezzetini sevdiğim nadir yerlerden birisidir.
Bursa Sokak Lezzetçisi – Bursa : Göçmen Bahtinur ustanın nefis lezzetlerini denemeye şehre beklerim. Özellikle kebapçesi nefis.
Kebapçı Halil Usta – Gaziantep: Tadına doyum olmayan etlerine her zaman özlem duyuyorum. Yeni bir Gaziantep seyahatimi iple çekiyorum.
Yanyalı Fehmi Lokantası – İstanbul: Yeni keşfettiğim ama lezzetlerine hayran olduğum tarihi bir yer. Kadıköy’de mutlaka lezzetini denemelisiniz.
Hacı Şerif – Denizli: Sıcak irmik tatlısına bayılıyorum. Üzerine de dondurmayı vurdu mu enfes. Yeme de yanında yat.
Bak Hele Bak Yusuf Konak – Van: Kahvaltının en güzel halidir. En sevdiğim yönü ürünlerin Van’a ait olması.
Tokana Mantı Evi – Adana: Bu şehirde de mantı mı yenirmiş demeyin. Bir deneyin sonra bana teşekküre gelirsiniz. Bu kadar iddialı konuşuyorum. Yağda mantısı ve çerkez mantısına özellikle bayıldım.
Bazlama İstasyonu – Fethiye / Muğla: Enfes bir tosta hayır demeyeceğinizi düşünüyorum. Özellikle atom bazlama tost efsane.
Fahrettin Usta- Eskişehir: Ütülü balaban kebabını yiyeceğiniz en iyi mekandır, lezzeti de efsanedir.
Dikbaşer Kelle Tava Salonu – Kayseri: Türkiye video çekimlerim için şehre geldiğimde arkadaşımın önerdiği mekanda lezzete doyduğumu söylemeliyim. Sakatatın en güzel işletmelerindendir.
Tadım döner – Kars: Şükrü ustanın yörenin hayvanlarından elde ettiği nefis dönerinin lezzetine doyum olmaz. Selam olsun.
Şendağlı Pide Fırını – Konya: Bu şehre geldiğinizde en iyi etli ekmeği yiyeceğiniz yerlerden birisidir. Her Konya’ya gelişimde 2 porsiyon etli ekmek ve bıçak arası söylediğim mekan. Not alın derim.
Fırnız – Kahramanmaraş: Canım ülkemde Alabalığı en iyi yiyeceğiniz yer burasıdır. Terayağda güveçte yediğim balığı hala unutamadım.
Katmerci Zekariya Usta – Gaziantep: Bu lezzeti bu mekanı da seviyorum, ama katmeri mümkünse az insan olduğu zaman söyleyin. İşte o zaman hakkını fazlasıyla veriyorlar. Yanına da sütü söyledi mi tamamdır 🙂
Çamlıbel – Keşan / Edirne: Satır eti en güzel yiyeceğiniz mekanlardan birisidir. Trakya’da köfte meşhursa bunu üst noktaya getiren yerlerden birisi olduğunu söylemeliyim.
Mutfağımızın Farklı Lezzetlerini Deneyin
Hayat lokantası – Bursa: Ev yemeği severseniz ve Bursa’ya giderseniz buraya uğrayın.Yemeklerin tadına doyum olmadığını anlayacaksınız.
Şeref Peynir Helvası – Malkara / Tekirdağ: En iyi peynir helvası yapan yerlerden biri olduğunu söylemeliyim. Tadı baymaz, lezzeti nefistir.
Öz Taylan Yayla Şekerleme – Afyon: Önünde kuyruk göreceğiniz nefis lokumların sahibi. Yemeyip de taşa mı dönelim yani 🙂
Mustafa Amca – Amasra / Bartın: Kente geldiğimde herkesin önerdiği yer olan mekanda özellikle meşhur salatası ve ballı manda yoğurduna bayıldım.
Germiyan Konağı – Kütahya: Yöreye özgü yemekleri en güzel yiyeceğiniz mekanların başında gelir. Özellikle cimcik ve dolamber böreğinin tadı nefistir.
Kars Kaz Evi – Kars: Kaz etini girişimci bir hanımefendinin yapıp sunduğu bu lezzet dükkanına yolunuz düşerse bir uğrayın. Nuran ablanın yaptığı bu lezzeti es geçmeyin derim.
Uyar Pide – Samsun: Şehre geldiğinizde mutlaka denemelisin diyeceğim mekanların başında gelir. Nefis Bafra pidesi yapıyorlar.
Teyzenin Yeri Mantı Salonu – Sinop: Sinop’a yolunuz düşerse şehrin nefis lezzeti yiyeceğiniz mekan tartışmasız burasıdır. Tadına doyamayacaksınız.
Kahraman Tost Evi – Ordu: Meşhur Ordu tostunu duymayan kalmamıştır. Benim geçen sene bir çok defa gittiğim bu güzel şehirde her seferinde uğradığım mekan. Notlarınıza kaydedin.
Huzur Pide – Rize: Karadeniz pidesini en lezzetli duraklarından birisi. Özellikle peynirli pidesinin hastasıyım.
Pirhan Restoran – Tokat: Kendi yerinde Tokat kebabını yiyeceğiniz yerlerin başında gelir.
Köfteci Osman – Edirne: Bu adresi yazın bir kenara, tadına doyum olmaz. Edirne ciğeri meşhur olsa da Trakya’nın köftesi bir başkadır.
Zafer Türk Mutfağı – Yozgat: Yöreye özgü yemekleri yiyebileceğiniz nefis bir mekan. Türkiye videosu çekimleri sebebiyle şehri ziyaretimde lezzetlerine hayran kaldım. Notlarınızda olsun.
Mazlumlar 1927 Muhallebicisi – Eskişehir: Arkadaşımın tanıştırdığı özellikle ayva tatlısına bayıldığım tadı damağımda kalan mekanlardan birisi.
Ciğerci Mahmut – Adana: Lezzetine doyum olmayan mekanlardan bir diğeri. Ciğerinin tadına doyum olmaz. Mezelerinin bolluğu etinin lezzeti efsanedir.
Şambayatlı Hocanın Yeri – Adıyaman: Etlerinin lezzetlerini hala unutamam. Adıyaman gezimin tekrar başlamasını dört gözle bekliyorum.
Cennet Ülkemin Lezzetleri Candır
Deniz Börek – Edirne: Börek bu kadar mı nefis olur, gelin yiyin sonra dönüşünü bana yapın. Her geldiğimde sabah kahvaltımı yaptığım Makedon göçmen bir amcanın işlettiği mekan önerimdir.
Ekspres İnegöl köftecisi – Kadıköy / İstanbul: Köftesinin tadına doyum olunmaz, şehirde en sevdiğim mekanlardan birisidir.
Gülbaba Restoran – Şanlıurfa: Mekana girin ve kendinize patlıcan kebabını söyleyin, üstüne mırranızı için. Mutluluk bu işte.
Köşkeroğlu – İstanbul: Şehirde lezzetini en sevdiğim yerlerdendir, etlerinde ve tatlılarınındaki lezzet unutulmaz.
Bolu Lokantası – Konya: 40 senedir lezzetinden ödün vermeyen bir mekan. Neden mi? Yediğinizde yetinmeyip tekrar söylüyorsunuz. Not alın, beğenmezseniz hesabı bana yollamayın, sadece çaylar benden 🙂
Koçoğlu Restoran – Elazığ: Yöreye ait en güzel lezzetleri bulacağınız mekanı listenize ekleyin, emin olun pişman olmazsınız.
Paçacı Hüsnü – Bursa: Bu çorbayı şifa niyetine içer, sıhhatine her zaman inanırım. Hüsnü babanın çorbası da efsanedir.Yazın bir kenara.
Şirin Peynir Helvacısı – Tekirdağ: Gelin, yiyin ve gidin. Tadının damağınızda kalacağına eminim. Yıllardır lezzetini bozmayan Çakır ustanın helvası meşhurdur. Peynir helvasının üstüne bir de beyaz dondurma koydurun.
Mutlu Lokantası – Ankara: Arkadaşımın götürdüğü sonuna yetiştiğimiz Ankara dönerine bayıldım. Mekanın eski oluşu lezzetinden hiç ödün vermemiş.
Akkoç Lokantası – Bilecik: Dededen toruna lezzeti süren mekana yolunuz düşerse uğrayın. Lokanta karın doyurmak için değil yemek yemek için. Anlayacağınız lezzeti enfestir.
Köfteci Akif – Biga / Çanakkale: Yemeyelim de taşa mı dönelim be usta. Çek köftenden 1.5 porsiyon bir de ayran, gerisini ben düşüneyim.
Afiyetleriniz olsun…
Hiç yorum yok