TÜRKİYE’DE DENEYİMLENMESİ GEREKEN 100 MEKAN


 Menekşe Kelle Paçacısı – K.Maraş: Gönlümün sultanıdır Remzi ustamın yaptığı kelle paça çorbası. Bu sene Ateşbazı Veli Yarışması’nda 1. oldu. Lezzetinin tesadüf olmadığını bir kez daha kanıtladı. Yolunuz Maraş’a düşerse mutlaka uğrayın.


Uludağ Kebapçısı – Bursa: Dönerine de, turşusuna da hayran olduğum işletme. Bursa’ya geldiğimde ilk uğradığım mekandır. Lezzetine kendisine selam olsun.


Cevahir Han – Şanlıurfa: Hayatımda gerçekten leziz yemekleri şık ve otantik bir yerde yedimse hakkını veren ender yerlerden birisidir. Listenize alın derim. Ayrıca işletmecisi yörenin ilk kadın girişimcisidir.


Aşçı Bacaksız – Afyon: Bir mekan olsun lezzette bir asrı devirsin. İçeri girdiğinizde nostaljik mekanda efsane bir lezzetle karşılaşacaksınız. 


Yesemek Restaurant: Gaziantep mahalli yemekleri bulabileceğiniz harika bir mekan. Gerek dekoru, gerek nefis  lezzetleri gerekse servisiyle on numara. Mutlaka ziyaret edin.


Köfteci Apti Özcan – Tekirdağ: Şehrimin köftesi bu kadar meşhursa bence Köfteci Apti’nin lezzeti sayesindedir. Her zaman överim fazlasıyla hak eder.


Öz Karadeniz Dönercisi – Beşiktaş / İstanbul: Çok bilirim pide arasında Asım ustadan dönerimi alıp ayak üstü yediğimi. Nefistir döneri, tadına da doyum olmaz. 


Kokoreççi Asım – İzmir: Kokoreçi bu kadar seviyorsam bu mekan sayesindedir. Cihan kardeşim hazırla yarım az baharatlı kokoreçimi 🙂 

Nelipide – İstanbul: Pidenin en güzel halidir, çizgisinden ödün vermeyen nefis bir lezzete sahipler.


Pöç Kasabı – Hatay: Kebabın tepsideki en güzel hali. Tadı hala damağımda enfes bir lezzet.


Kazım Büfe – Adana: Çek ustam 1.5 muzlu süt bir de bol kaşarlı tost. Adana’ya geldiğimde uçaktan sonra uğradığım ilk yerdir. 


Ciğerci Kazım – Edirne: Bu şehirde ciğerin en iyi mekanı olduğunu söyleyebilirim. Not alın. 


Aftat – Afyon: Kaymaklı ekmek kadayıfı, kabak tatlısı ve revani tatlısının hayranıyım. Bekir ustam tadı hala damağımda.


Cennet Vatanımın Yemekleride 1001 Çeşit

Metanet – Gaziantep: Beyranı yediğim en iyi yerdir. Özledim lezzetini.


Köfteci Çakay – Edirne: Lezzetini Musevi bir ustanın öğretisiyle hala devam ettirdiği küçük mekanın artık müdavimiyim.


Sütçü Kenan – Van: Kahvaltı dediğinde Van ve Sütçü Kenan her zaman aklımda kalacak. Lezzetleri ve hürmetiyle gönlümde taht kurdu, canımsın ustam.

Hasan Usta – Adana:  Kebap dedin mi tek geçerim. Ustam çek ordan 1.5 Adana.


Tarihi Babalık Helvacısı – Çanakkale: Bu helvayı hak eden övgüye sahip birkaç mekandan birisidir.


Çınaraltı Yusuf – Hatay: Közde künefenin en güzel mekanı. Selam olsun.


Şişçi Ramazan – Antalya: Şişte köftesine ve tahinli kabağına bayıldım, müdavimiyim. 


Tiritçi Mithat – Konya: Tiridine tiridine bandım 🙂 türküsünün bile olduğu bu lezzeti bu mekanda bulabilirsiniz. Fazla geç kalmayın yetişemeyebilirsiniz. 


Cemil Usta – Akçaabat / Trabzon: Köftesi meşhur, mekanı nezih. Bol bol yedirir artık 🙂 


Petek Çöpşiş – Selçuk / İzmir: Gürhan kardeşim çek oradan iki porsiyon şişimi 🙂 Biraz pişkin olsun. Yolum İzmir’e düşerse bilin ki buradayım. 


Gülcemal – Manisa: Manisa kebabının yani şiş köftenin en güzel mekanıdır, deneyin. 


Salim usta – Afyon: Dededen toruna bir mekan devrediyorsa emin olun lezzetinde gram eksilme yoktur. Şefike hanıma selamlar.


Hüsrev Lokantası – Çayeli / Trabzon: Yiyebileceğiniz en lezzetli kuru fasulyeyi yaklaşık 50 yıldır hizmet veren bu mekanda yiyebilirsiniz. Hem de ekmeğinizi bana bana.


Kumrucu Hüseyin – Ilıca / İzmir: Kumruyu ilk meşhur eden kişidir. Diğer mekanlar kumruda hellim tarzı peynir kullanırken Kumrucu Hüseyin Kars’tan getirttiği eski kaşarla yapıyor. Lezzet efsane.


Dünyada Eşi Benzeri Olmayan Mutfağa Sahibiz

Köfteci Niyazi – Uzunköprü / Edirne: Uzunköprü’ye yolunuz düşerse bu lezzetli mekanı es geçmeyin. Köfte konusunda çok başarılar, parmaklarınızı yiyebilirsiniz. 


Millocal Restoran – Uçhisar / Nevşehir: Manzarasında en kral kahvaltıyı ettiğim, bölgede en iyi testi kebabını yediğim yerdir. Önerimdir, Kapadokya seyahatinizde listenizde olsun. 


Birtat Köftecisi – Kırklareli: Köftesini bir yiyen bir daha bırakamaz. Yazın bir kenara. 


Alabi Restoran – Fethiye / Muğla: Türkiye’de en iyi keşkeği burada yediğimi söyleyebilirim. Not alın.


Hasan Mersim Tarihi Rumeli Pastanesi – Alaçatı / İzmir: Sakızlı muhallebisi, efsane kazandibi tatlısı ve sakız reçeli efsane. Gökçe ve Sercan’a sevgiler. 


Turan Usta Pide Salonu – Bafra / Sinop: Yeme de yanında yat. Nefis bir lezzetle yaptıklarını söylemeliyim.


Hacıoğlu Baklavacısı – Gaziantep: Baklavasına ve kadayıfına hayranım. Evime bayramlarda bile söylediğim lezzetine her zaman hayranım. 


Tostçu Erol – Gaziantep: Tostu da kendisi de pek bir meşhur. Özellikle atom tostu efsane.


Beşler köftecisi – İnegöl / Bursa: İnegöl köftesinin hakkını veren nadir yerlerden birisidir. 


Seraf – İstanbul: Türkiye’de yöresel lezzetleri bir mekanda gerçekten bulabileceğiniz nefis bir yer. Lezzeti uzaklarda aramayanlar için önerim.


Kebapçı Enver – Denizli: Kuzu etini bana sevdiren efsane işletme. Elle yediğim lezzetinin tadı hala damağımda. 


Samakof Restoran – Demirköy / Kırklareli: Nefis tandırda etini yiyeceğiniz aynı zamanda göçmen böreğine bayılacağınız bir mekan. 


Düveroğlu – Ankara: Arkadaşımın tanıştırdığı tadına hayran kaldığım nefis bir yer. Etleri ve lahmacunu nefisti.


Dağkapı Ciğercisi – Diyarbakır: Ciğerin en güzel mekanı, sabah kahvaltı niyetine gömeceksiniz. 


Şirin Pide – Karacasu / Aydın: Halil İbrahim ustamla yeni tanıştım, tahinli pidesine hayran kaldım. Yine yolumun buraya düşmesini dört gözle bekliyorum. 


İkbal lokantası – Afyon: Asırlık lokantada yörenin en güzel lezzetlerini bulabilirsiniz. Özellikle bamya ve tandır çorbası nefistir. 


Koç Cağ Kebap – Erzurum: Lezzeti efsane, cağ kebabını ilk sunan işletme. Ne kadar övgüyü hak etse hakkıdır. 


Kebapçı Rido – Mardin: Mardin kebabına bayılırım, hele de ustası zırhla çekerek yaparsa efsanedir. 


Dostlar Fırını – İzmir: Boyozunuzu yumurtanızı alın sabah kahvaltısını büyük bir zevkle yapın. İzmir’e geldiğimde mutlaka uğradığım yerlerden biridir. 


Ciğerci Aziz usta – Şanlıurfa: Oturun ciğerinizi söyleyin, bitene kadar bir porsiyon daha attıracağınıza eminim. Selam olsun Aziz ustama. 


Köfteci Ahmet – Sivas: Bu şehir köftesini ön plana çıkardıysa lezzetine güvendiğim ve tadına doyamadığım mekana aittir.


Abidin Usta Tantuni – Mersin: Lezzetinin methini duyduğumda Mersin’de ziyaret ettiğim mekanı çok sevdim. Ellerine sağlık be ustam. 


Yurdumun Dört Bir Yanı Lezzet Köşesi

Bağdadi – Mardin: Sunumu ve lezzetleriyle tüm övgüyü hak eden bir mekan. Yeni Mardin seyahatimi iple çekiyorum. 


Paçacı Şaban- Antalya: Paça candır, sağlıktır, kemiklere ilaçtır. Kışın grip ilacıdır. Ustam mekanı oğullarına bıraksa da mekanın lezzeti değişmemiş. 


Şişçi Hasan – Burdur: Valla özledim, tek kelimeyle nefis. Ustama benden bir selam etmeyi unutmayın.


Sultanahmet Köftecisi – İstanbul: Bu şehirde köfte yiyeceksem mutlaka bu mekanda olurum. Lezzetini sevdiğim nefis bir yer. 


Hisarönü Kelle Söğüş – İzmir: Anlatmaya gerek yok, mükemmel tabiri buraya uygun olsa gerek.


Bahar Köftecisi – Ahmetbey / Kırklareli: Bu köfteyi bir yiyenin bir daha geleceği mekandır.


Meşhur Köfteci Mustafa – Sakarya: Islama köftenin en güzel mekanıdır. Lezzetini bir türlü unutmadığım mekanlardan. 


Şeref Büryan – Siirt: Elinizi çabuk tutmakta fayda var, gün doğumuyla beraber kapılarını açan mekanın lezzeti efsane. Bu lezzeti yemek için bile Siirt’in yolu tutulur.


Helkıs Konağı – Amasya: Bir işletmede yemekler ev usulü olursa oraya ben hayran olurum. Amasya ziyaretimde tanıştığım nefis bir yer.


Kazanocağı – Safranbolu / Karabük: Nebiye ablanın lezzeti hala damağımda. Özellikle perohisi efsane. 


Köfteci Yusuf – İznik: Markalaşmasına rağmen lezzetini sevdiğim nadir yerlerden birisidir.


Bursa Sokak Lezzetçisi – Bursa : Göçmen Bahtinur ustanın nefis lezzetlerini denemeye şehre beklerim. Özellikle kebapçesi nefis.


Kebapçı Halil Usta – Gaziantep: Tadına doyum olmayan etlerine her zaman özlem duyuyorum. Yeni bir Gaziantep seyahatimi iple çekiyorum.


Yanyalı Fehmi Lokantası – İstanbul: Yeni keşfettiğim ama lezzetlerine hayran olduğum tarihi bir yer. Kadıköy’de mutlaka lezzetini denemelisiniz.


Hacı Şerif – Denizli: Sıcak irmik tatlısına bayılıyorum. Üzerine de dondurmayı vurdu mu enfes. Yeme de yanında yat.


Bak Hele Bak Yusuf Konak – Van: Kahvaltının en güzel halidir. En sevdiğim yönü ürünlerin Van’a ait olması. 


Tokana Mantı Evi – Adana: Bu şehirde de mantı mı yenirmiş demeyin. Bir deneyin sonra bana teşekküre gelirsiniz. Bu kadar iddialı konuşuyorum. Yağda mantısı ve çerkez mantısına özellikle bayıldım. 


Bazlama İstasyonu – Fethiye / Muğla: Enfes bir tosta hayır demeyeceğinizi düşünüyorum. Özellikle atom bazlama tost efsane.


Fahrettin Usta- Eskişehir: Ütülü balaban kebabını yiyeceğiniz en iyi mekandır, lezzeti de efsanedir. 


Dikbaşer Kelle Tava Salonu – Kayseri: Türkiye video çekimlerim için şehre geldiğimde arkadaşımın önerdiği mekanda lezzete doyduğumu söylemeliyim. Sakatatın en güzel işletmelerindendir.


Tadım döner – Kars: Şükrü ustanın yörenin hayvanlarından elde ettiği nefis dönerinin lezzetine doyum olmaz. Selam olsun.


Şendağlı Pide Fırını – Konya: Bu şehre geldiğinizde en iyi etli ekmeği yiyeceğiniz yerlerden birisidir. Her Konya’ya gelişimde 2 porsiyon etli ekmek ve bıçak arası söylediğim mekan. Not alın derim. 


Fırnız – Kahramanmaraş: Canım ülkemde Alabalığı en iyi yiyeceğiniz yer burasıdır. Terayağda güveçte yediğim balığı hala unutamadım. 


Katmerci Zekariya Usta – Gaziantep: Bu lezzeti bu mekanı da seviyorum, ama katmeri mümkünse az insan olduğu zaman söyleyin. İşte o zaman hakkını fazlasıyla veriyorlar. Yanına da sütü söyledi mi tamamdır 🙂


Çamlıbel – Keşan / Edirne: Satır eti en güzel yiyeceğiniz mekanlardan birisidir. Trakya’da köfte meşhursa bunu üst noktaya getiren yerlerden birisi olduğunu söylemeliyim.


Mutfağımızın Farklı Lezzetlerini Deneyin


Hayat lokantası – Bursa: Ev yemeği severseniz ve Bursa’ya giderseniz buraya uğrayın.Yemeklerin tadına doyum olmadığını anlayacaksınız. 


Şeref Peynir Helvası – Malkara / Tekirdağ: En iyi peynir helvası yapan yerlerden biri olduğunu söylemeliyim. Tadı baymaz, lezzeti nefistir. 


Öz Taylan Yayla Şekerleme – Afyon: Önünde kuyruk göreceğiniz nefis lokumların sahibi. Yemeyip de taşa mı dönelim yani 🙂


Mustafa Amca – Amasra / Bartın: Kente geldiğimde herkesin önerdiği yer olan mekanda özellikle meşhur salatası ve ballı manda yoğurduna bayıldım. 


Germiyan Konağı – Kütahya: Yöreye özgü yemekleri en güzel yiyeceğiniz mekanların başında gelir. Özellikle cimcik ve dolamber böreğinin tadı nefistir. 


Kars Kaz Evi – Kars: Kaz etini girişimci bir hanımefendinin yapıp sunduğu bu lezzet dükkanına yolunuz düşerse bir uğrayın. Nuran ablanın yaptığı bu lezzeti es geçmeyin derim. 


Uyar Pide – Samsun: Şehre geldiğinizde mutlaka denemelisin diyeceğim mekanların başında gelir. Nefis Bafra pidesi yapıyorlar. 


Teyzenin Yeri Mantı Salonu – Sinop: Sinop’a yolunuz düşerse şehrin nefis lezzeti yiyeceğiniz mekan tartışmasız burasıdır. Tadına doyamayacaksınız. 


Kahraman Tost Evi – Ordu: Meşhur Ordu tostunu duymayan kalmamıştır. Benim geçen sene bir çok defa gittiğim bu güzel şehirde her seferinde uğradığım mekan. Notlarınıza kaydedin.


Huzur Pide – Rize: Karadeniz pidesini en lezzetli duraklarından birisi. Özellikle peynirli pidesinin hastasıyım.


Pirhan Restoran – Tokat: Kendi yerinde Tokat kebabını yiyeceğiniz yerlerin başında gelir. 


Köfteci Osman – Edirne: Bu adresi yazın bir kenara, tadına doyum olmaz. Edirne ciğeri meşhur olsa da Trakya’nın köftesi bir başkadır. 


Zafer Türk Mutfağı – Yozgat: Yöreye özgü yemekleri yiyebileceğiniz nefis bir mekan. Türkiye videosu çekimleri sebebiyle şehri ziyaretimde lezzetlerine hayran kaldım. Notlarınızda olsun. 


Mazlumlar 1927 Muhallebicisi – Eskişehir: Arkadaşımın tanıştırdığı özellikle ayva tatlısına bayıldığım tadı damağımda kalan mekanlardan birisi. 


Ciğerci Mahmut – Adana: Lezzetine doyum olmayan mekanlardan bir diğeri. Ciğerinin tadına doyum olmaz. Mezelerinin bolluğu etinin lezzeti efsanedir. 


Şambayatlı Hocanın Yeri – Adıyaman: Etlerinin lezzetlerini hala unutamam. Adıyaman gezimin tekrar başlamasını dört gözle bekliyorum. 


Cennet Ülkemin Lezzetleri Candır

Deniz Börek – Edirne: Börek bu kadar mı nefis olur, gelin yiyin sonra dönüşünü bana yapın. Her geldiğimde sabah kahvaltımı yaptığım Makedon göçmen bir amcanın işlettiği mekan önerimdir.


Ekspres İnegöl köftecisi – Kadıköy / İstanbul: Köftesinin tadına doyum olunmaz, şehirde en sevdiğim mekanlardan birisidir.


Gülbaba Restoran – Şanlıurfa: Mekana girin ve kendinize patlıcan kebabını söyleyin, üstüne mırranızı için. Mutluluk bu işte.


Köşkeroğlu – İstanbul: Şehirde lezzetini en sevdiğim yerlerdendir, etlerinde ve tatlılarınındaki lezzet unutulmaz.


Bolu Lokantası – Konya: 40 senedir lezzetinden ödün vermeyen bir mekan. Neden mi? Yediğinizde yetinmeyip tekrar söylüyorsunuz. Not alın, beğenmezseniz hesabı bana yollamayın, sadece çaylar benden 🙂 


Koçoğlu Restoran – Elazığ: Yöreye ait en güzel lezzetleri bulacağınız mekanı listenize ekleyin, emin olun pişman olmazsınız. 


Paçacı Hüsnü – Bursa: Bu çorbayı şifa niyetine içer, sıhhatine her zaman inanırım. Hüsnü babanın çorbası da efsanedir.Yazın bir kenara.


Şirin Peynir Helvacısı – Tekirdağ: Gelin, yiyin ve gidin. Tadının damağınızda kalacağına eminim. Yıllardır lezzetini bozmayan Çakır ustanın helvası meşhurdur. Peynir helvasının üstüne bir de beyaz dondurma koydurun.


Mutlu Lokantası – Ankara: Arkadaşımın götürdüğü sonuna yetiştiğimiz Ankara dönerine bayıldım. Mekanın eski oluşu lezzetinden hiç ödün vermemiş.


Akkoç Lokantası – Bilecik: Dededen toruna lezzeti süren mekana yolunuz düşerse uğrayın. Lokanta karın doyurmak için değil yemek yemek için. Anlayacağınız lezzeti enfestir. 


Köfteci Akif – Biga / Çanakkale: Yemeyelim de taşa mı dönelim be usta. Çek köftenden 1.5 porsiyon bir de ayran, gerisini ben düşüneyim.


Afiyetleriniz olsun…

Hiç yorum yok

Uçuştan Önce Dikkat Etmeniz Gerekenler

İyi bir seyahat, aslında uçak biletinizi almaya karar verdiğiniz andan başlıyor. Doğru havayolu şirketinden, doğru koltuk seçimi ve uçuştaki...

Blogger tarafından desteklenmektedir.