İLKBAHAR'DA GİDİLECEK EN GÜZEL 10 ÜLKE



1-Kyoto-Japonya
2-Dubai – Birleşik Arap Emirlikleri
3-Amsterdam-Hollanda
4-Petra-Ürdün
5-El Nido-Filipinler
6-Jaipur-Hindistan
7-Giza-Mısır
8-Tiflis-Gürcistan
9-Budapeşte-Macaristan
10-Prag-Çek Cumhuriyeti

1-Kyoto-Japonya
Baharda gidilecek en en en güzel ülke desem yeridir. Neden mi ? Nisan ayının ilk haftalarında “Sakura” zamanı yani “Kiraz Çiçeklerinin Yeşerdiği Dönem” Kyoto’ya giderseniz, hayatınızın en güzel manzaralarından birisine şahit olursunuz.

Aslında sadece Kyoto değil, tüm Japonya’da bu büyüleyici doğa olayına şahit olabilirsiniz. Japonya’da gezerken, JR Pass bileti alırsanız, bütün hızlı trenlere özgürce binerek, oradan oraya rahatça ulaşımınızı sağlarsınız. 

AnasayfaNereye GitmeliHangi Mevsimİlkbaharİlkbahar’da Gidilecek ve Görülecek En Güzel 10 Ülke
İlkbahar’da Gidilecek ve Görülecek En Güzel 10 Ülke18 MAYIS 2019 YORUM YAPILMAMIŞ
İlkbaharda gezilecek yerler ve ülkeler hangileri, İlkbaharda nereye gidilir ? En büyük sorunumuz : HANGİ MEVSİMDE NEREYE GİDİLİR ? Anlatayım : En güzel mevsim geldi çattı. İnsanın yüzünün gülmeye başladığı, bir çok ülkede baharın gelişinin rengarenk festivallerle kutlandığı, gündüzlerin uzayıp, doğanın şenlendiği mevsim. Hoşgeldin ilkbahar. Bu yüzden, İlkbahar mevsimi konusunda bildiğim tüm güzel ülkeleri elimden geldikçe detaylıca aşağıda anlatayım diyorum.

Malum bildiğiniz gibi, “Nereye gitmeli” sekmesinin altında, hem aylara göre hem de mevsimlere göre tek tek rotalar planlıyorum. Sıra geldi “Baharda Gezilecek 10 Güzel Ülke” yazıma.

İçerik Listesi [Gizle]

İlkbaharda Gezilecek Yerler : 10 Efsane Ülke
1-Kyoto-Japonya
2-Dubai – Birleşik Arap Emirlikleri
3-Amsterdam-Hollanda
4-Petra-Ürdün
5-El Nido-Filipinler
6-Jaipur-Hindistan
7-Giza-Mısır
8-Tiflis-Gürcistan
9-Budapeşte-Macaristan
10-Prag-Çek Cumhuriyeti

1-Kyoto-Japonya
Baharda gidilecek en en en güzel ülke desem yeridir. Neden mi ? Nisan ayının ilk haftalarında “Sakura” zamanı yani “Kiraz Çiçeklerinin Yeşerdiği Dönem” Kyoto’ya giderseniz, hayatınızın en güzel manzaralarından birisine şahit olursunuz.

Aslında sadece Kyoto değil, tüm Japonya’da bu büyüleyici doğa olayına şahit olabilirsiniz. Japonya’da gezerken, JR Pass bileti alırsanız, bütün hızlı trenlere özgürce binerek, oradan oraya rahatça ulaşımınızı sağlarsınız.

Japonya’da en az 2 hafta harcayacak şekilde plan yapmanızı öneririm. Gideceğiniz herbir şehir, mutlaka farklı güzellikleri ile emrinize amade olacaktır.Japonya’ya uçak biletleri genellikle 2.000 TL civarında oluyor ve bizlerden vize istemiyorlar.

Kyoto Otel önerilerim : Smile Hotel Kyoto‘da kalmıştık ve gayet memnun konakladık. 
Kyoto İçin Kaç Gün Yeter : 3-4 gün yeterli olacaktır. 
Kyoto’ya Kadar Gelmişken Başka Nerelere Gidilir : Zaman kalırsa mutlaka; Osaka-Kobe-Nara turu da yapınız.


2-Dubai – Birleşik Arap Emirlikleri
Dubai. Baştan söyleyeyim. Sakın yaz mevsiminde GİTMEYİN. Bu şehirden nefret edebilirsiniz. O yüzden en ideal aylar Mart-Nisan olacaktır. Paranın neler yaptırabileceğini göreceğiniz bir ülke olan Dubai’de 2-3 gün kalacak şekilde plan yapabilirsiniz

Deniz-kum-güneş, e biraz da alışveriş arayanlardansanız, Dubai güzel bir seçenek olacaktır. Dubai’de gezilecek yerler olarak:

Dubai Mall
Burj Khalifa (Dünyanın şu andaki en yüksek binası)
Madinat Jumeriah
Mall of Emirates
Dubai Marina Walk
Burj Al arab gibi yerlere gidebilir ve macera arayanlardansanız “Çöl Safarisi” yapabilirsiniz.

Olur da bu zengin şehre giderseniz, günde 60-70 dolar yeterli olur. Yemek dışında çoğu şey orta halli. Tabi bu gideceğiniz mekanlara göre değişir. Dubai’ye e-vize alarak girilebiliyor.  Ayrıca Abu Dabi, Dubai’ye araçla 2 saat mesafede bulunuyor. Belki görmek istersiniz.

Dubai Otel önerilerim : Bütçenize göre listelenmiş Dubai otellerini şu linkten görebilirsiniz.
Dubai İçin Kaç Gün Yeter : 2-3 gün yeterli olacaktır.
Dubai’ye Kadar Gelmişken Başka Nerelere Gidilir : Abu Dabi ve Katar’a da geçilebilir.


3-Amsterdam-Hollanda
4 kez gittiğim bir ülke Hollanda. İnsana olan saygısı, kanalların sarmaladığı şehir düzeni ve zengin müze seçenekleri ile Amsterdam, bir çok Avrupa şehrinden çok çok daha güzeldir. Bilmiyorum. Belki de bana çok güzel geliyor.

Özellikle Hollanda’nın en büyük bayramlarından birisi olan King’s day için Nisan ayında gidilmelidir. Bu güzel bayramda, bedava konserler, meydanlarda kurulan pazarlar, fuarlar, kanallarda yarışan rengarenk tekneler sizleri bekliyor olacak.

Aynı zamanda lale festivalleri de bu dönemde başlıyor olacak. Ama gitmeden önce mutlaka otel rezervasyonlarınızı erkenden yapın derim. Çünkü çok ama çok pahalıya mal olabilir.

Amsterdam’da gezilecek yerler ise: Vondelpark, Dam Meydanında, Museumplein, Van Gogh Müzesi, Rijksmuseum,  Red Light District en başta gelen önemli yerler. Amsterdam ilkbahar mevsiminde, parklarda yayılıp, sessiz ve sakin zaman geçirmek için güzel bir rotadır.

Bütçe olarak ; günde 50-70 Euro gibi bir rakam gerekli olacaktır. Ama bu rakam hostelda kalacaklar için geçerli. Amsterdam çok ama çok pahalıdır. Bunu mutlaka bilerek planlar yapın.

Amsterdam’a uçak biletleri 350-500 TL arasında değişmektedir. Hatta bu sene Onur Air gibi firmalardan 250 TL’ye kadar bilet vardı. Son olarak Hollanda bizden schengen vizesi istiyor. 

Amsterdam Otel önerilerim : Bütçenize göre listelenmiş Amsterdam otellerini şu linkten görebilirsiniz.
Amsterdam İçin Kaç Gün Yeter : 3-4 gün yeterli olacaktır.
Amsterdam’a Kadar Gelmişken Başka Nerelere Gidilir : Volendam ve Giethoorn köyleri de mutlaka görülmelidir.


4-Petra-Ürdün
Bir rüyadayım. Hiç uyanmak istemediğim. Ürdün ile ilgili söyleyebileceğim tek cümle. Neden mi ? Ürdün, son yıllarda Ortadoğu’daki en cazip ülkelerin başında gelir oldu.

Özellikle Wadi Rum-Petra-Akabe gibi turistik şehirleri, sadece turistik olduğu için değil, aynı zamanda olağanüstü tarihi ve doğal güzellikleri ile de insanları cezbediyor. Benim de çok ama çok sevdiğim bir ülke olan Ürdün, öyle 2-3 gün geçirilecek bir ülke değil bunu baştan belirteyim.

O yüzden, özellikle Mart-Nisan aylarında bu ülkeye giderseniz, en az 1 haftanızı ayırın derim. 

Doğrusunu söylemek gerekirse Ürdün, gördüğüm en güzel 5 ülkeden birisi oldu. O yüzden bu ülkeye dair uzun uzun övgü dolu sözlerden bahsedebilirim.

Malum bu yazım sizlere sadece örnek rotalar çıkarmak için tasarlandığı için, kısa kesme derdindeyim. 

Son olarak, Ürdün’e uçak biletleri genellikle 500 TL civarında ama bazen 200 TL’ye bile bilet bulabilirsiniz. Vizesiz Ürdün seyahatinizde bilmeniz gereken en önemli husus; Ürdün pahalı bir ülke.

Sadece Petra’ya hem gündüz hem de gece giriş için 300 TL’den fazla fiyatlar ödeyeceksiniz. Ama genel anlamda günde 50-60 dolar sanırım yeterli olabilir. (1 Ürdün Dinarı, 1 İngiliz Pound’u ederinde.) Ürdün’deki ekonomik otelleri görmek isterseniz tıklayınız.

Ürdün Otel önerilerim : Ürdün’de konaklama bölümünde, konakladığım otelleri yazdım.
Ürdün İçin Kaç Gün Yeter : En az 1 haftanızı ayırın derim.
Ürdün’e Kadar Gelmişken Başka Nerelere Gidilir : Lübnan (Vizesiz) ve İsrail’e (Vizeli) de geçebilirsiniz.


5-El Nido-Filipinler
Mart ve Nisan ayları, Filipinler’e gitmek için güzel aylardır. Ama Mayıs ayı ile birlikte, o güzel günler bitecek yerini yağmurlu mevsim alıyor olacak. O yüzden asla yaz mevsiminde Filipinler’e GİTMEYİN.

Özellikle kış sezonunun yani fırtına döneminin başlaması ile birlikte, Filipinler’e olan talep de düşmeye başlar. O yüzden, haliyle fiyatlar da aşağıya çekilir.

Mayıs sonuna kadar bu süre devam eder. Benim de öylesine sevdiğim, öylesine bayıldığım hatta hayran olduğum bir ülkedir ki, aklımı çelmiyor dersem yalan söylemiş olurum.

Vizesiz olan Filipinler, dünyanın en güzel 10 adasından birisi olarak seçilen Coron adası ile bir çok turisti kendine aşık eder.

Coron’da nereler gezilir derseniz : Kayangan gölü ve daha bir çok adası mutlaka ama mutlaka görülmelidir. Özellike scuba diving yapanlar Coron adasını ilk sıraya koymalıdırlar. 

Günde 40-50 dolara krallar gibi yaşayabileceğiniz bu adada, en az 1 gün motor kiralayarak adayı da gezin derim. Vizesiz Filipinler aklınıza yatıyorsa, ulaşımı ucuza mal etmek için Hongkong’a gidip, oradanda da Filipinler’e uçarsanız uçak biletini maksimum 1,500 TL’ye mal edebilirsiniz. Uçak bileti siteleri yazıma bakabilirsiniz.

Coron Otel önerilerim : Coron’daki efsanee otellere göz atmak için tıklayınız.
Coron İçin Kaç Gün Yeter : Coron için en az 3 gün, Filipinler için 2 hafta ayırmalısınız.
Coron’a Kadar Gelmişken Başka Nerelere Gidilir : Palawan Adası, Borocay, Cebu ve Bohol’de listenizde olsun.


6-Jaipur-Hindistan
Hindistan için “Ya aşık olursun ya da nefret edersin.” derler. Ben aşık olanlardan oldum.

İşte özellikle bu ülkedeki Jaipur yani mavi şehiri o kadar çok sevdim ki, ayrıca bahsetmek istedim. Özellikle mart ayında düzenlenen Holi festivali o kadar çok görmek istiyorum ki. Ben henüz gitmemiş olsam da, size bu festivalden bahsetmek istedim. Çünkü kendisi, dünyanın en ilginç festivalleri arasında.
Festival zamanında, milyonlarca insan birbirlerine tebeşir tozu gibi boyalardan fırlatıyorlar. Herkes eğleniyor. Gülüyor. Öyle ki, sırf bu festivali görmeye Hindistan’a gelen turistler oluyor ve bir sürü de tur düzenleniyor.

İşte bu dönemde Jaipur’a gelenler bu festivali hem yerinde yaşayabilirler, hem de Jaipur’da gezilecek harika yerleri görebilir. 
 Hindistan’ı gezerken de, sanırım 40 dolar günlük olarak yetebilir. Uçak biletleri de, genelde 300-400 dolar civarında oluyor.

Jaipur Otel önerilerim : Jaipur’da oteller ekonomiktir. Görmek için tıklayınız.
Jaipur İçin Kaç Gün Yeter : Jaipur için en az 2-3 gün, Hindistan için 2 hafta ayırmalısınız.
Jaipur’a Kadar Gelmişken Başka Nerelere Gidilir : Mumbai-Goa-Udaipur-Agra-Delhi ve Varanasi gibi diğer şehirleri de ne yapın ne edin görün derim.


7-Giza-Mısır
Hala güzeldir Kahire. Yaz mevsiminin o bunaltıcı nemi ve sıcağı başlamadan tüm Mısır bu dönemde görülmelidir. Mısır’da gezilecek yerler olarak:

Kahire, Luxor, Sharm El Şeyh, Hurgada mutlaka görülmesi gereken yerlerde. Ve bu yerler için en az 10 gün ayırmak lazım diye düşünüyorum.

Mısır’ı gezerken, sanırım günde 40-50 dolar yeterli olabilir. Uçak biletleri de, genelde gidiş-geliş 300-400 dolar civarında ve Mısır bizden ne yazık ki vize istiyor.

Kahire Otel önerilerim : Kahire’de oteller ekonomiktir. Görmek için tıklayınız.
Kahire İçin Kaç Gün Yeter : Kahire için en 1 gün, Mısır Piramitleri’nin olduğu Giza için de 1 gün yeter. Ama tüm Mısır için, en az 10 gün ayırmanızı öneririm.
Kahire’ye Kadar Gelmişken Başka Nerelere Gidilir : Luxor, Hurgada ve Sharm mutlaka görülmelidir.


8-Tiflis-Gürcistan
Gürcistan, aslında Batum şehri ile nam salsa da, bence Tiflis, Batum’a göre hem da az turistik, hem daha ekonomik hem de gezilecek yer açısından daha zengin bir şehir.

Bununla beraber, özellikle Avrupa’daki ülkelere göre kıyaslanınca, hala çok daha uygun bir bütçe ile gezilebilecek yerlerden.

Tarih kokan sokakları, güzel gece hayatı, keyifli restoranları ve daha nicesi ile, şöyle 2-3 gün kaçamak yapılası bir yer.

Bununla beraber, Tiflis’den sonra yemyeşil dağlara kendinizi bırakabilirsiniz. Aslında Gürcistan, doğa turizmi konusunda çok güzel bir ülke ama çoğumuz ne yazık ki farkında bile değiliz.

Tiflis Otel önerilerim : Tiflis’de konakladığımız güzel bir otel olan Point Hotel Tbilisi‘yi öneririm. Görmek için tıklayınız.
Tiflis İçin Kaç Gün Yeter : Tiflis için 2 gün yeterli olur. Ama ülkeyi komple gezmek için en az 1 hafta ayırın.
Tiflis’e Kadar Gelmişken Başka Nerelere Gidilir : En önemli şehirleri olan Batum’a da uğramanızı öneririm. Otobüs ile Batum’a geçebilirsiniz.


9-Budapeşte-Macaristan
Budapeşte. Schengen vizesi istiyor Macaristan. Ama Wizz Air firmasında gidiş dönüş 250-300 TL’ye bilet bulunabildiği için, insan yine de katlanmak istiyor. Budapeşte, Tuna nehrinin şehri Buda ve Peşte olarak 2’ye ayırdığı, Orta Avrupa’nın en güzel şehirlerinden birisi olarak biliniyor. 
AnasayfaNereye GitmeliHangi Mevsimİlkbaharİlkbahar’da Gidilecek ve Görülecek En Güzel 10 Ülke
İlkbahar’da Gidilecek ve Görülecek En Güzel 10 Ülke18 MAYIS 2019 YORUM YAPILMAMIŞ
İlkbaharda gezilecek yerler ve ülkeler hangileri, İlkbaharda nereye gidilir ? En büyük sorunumuz : HANGİ MEVSİMDE NEREYE GİDİLİR ? Anlatayım : En güzel mevsim geldi çattı. İnsanın yüzünün gülmeye başladığı, bir çok ülkede baharın gelişinin rengarenk festivallerle kutlandığı, gündüzlerin uzayıp, doğanın şenlendiği mevsim. Hoşgeldin ilkbahar. Bu yüzden, İlkbahar mevsimi konusunda bildiğim tüm güzel ülkeleri elimden geldikçe detaylıca aşağıda anlatayım diyorum.

Malum bildiğiniz gibi, “Nereye gitmeli” sekmesinin altında, hem aylara göre hem de mevsimlere göre tek tek rotalar planlıyorum. Sıra geldi “Baharda Gezilecek 10 Güzel Ülke” yazıma.

İçerik Listesi [Gizle]

İlkbaharda Gezilecek Yerler : 10 Efsane Ülke
1-Kyoto-Japonya
2-Dubai – Birleşik Arap Emirlikleri
3-Amsterdam-Hollanda
4-Petra-Ürdün
5-El Nido-Filipinler
6-Jaipur-Hindistan
7-Giza-Mısır
8-Tiflis-Gürcistan
9-Budapeşte-Macaristan
10-Prag-Çek Cumhuriyeti
Bonus
İlkbaharda Gezilecek Yerler : 10 Efsane Ülke
Tahmin ediyorum. Onca plan ve rota kafanızda şekillenirken, bir türlü gideceğiniz yere karar verme evresi bolca vaktinizi çalıyordur. Yok Güneydoğu Asya’ya mı gitsek, yok Orta Amerika ülkelerine mi derken, ya mevsimi bahane ediyor ya da bir güzelce araştırıp sıkıldıktan sonra bir türlü gidemiyorsunuzdur.

petra_urdun_gezi
Petra : Ürdün, İlkbaharda gezilecek yerler

Plan yapmadan önce, nasıl ucuza uçak bileti bulabilirim diyorsanız, En iyi uçak ve tren bileti siteleri yazıma bakınız.

Bunu bir çok kez sizlerden aldığım sorulara dayanarak söylüyorum. O yüzden, kendimce güzel gördüğüm ve özellikle hangi aylarda o ülkede olmanız gerektiğini şimdi tek tek sıralayacağım. İlkbahar rotalarımızın ilk durağı. Hayatımı sorgulatan, hayran olduğum ülke. Japonya.

1-Kyoto-Japonya
Baharda gidilecek en en en güzel ülke desem yeridir. Neden mi ? Nisan ayının ilk haftalarında “Sakura” zamanı yani “Kiraz Çiçeklerinin Yeşerdiği Dönem” Kyoto’ya giderseniz, hayatınızın en güzel manzaralarından birisine şahit olursunuz.

Aslında sadece Kyoto değil, tüm Japonya’da bu büyüleyici doğa olayına şahit olabilirsiniz. Japonya’da gezerken, JR Pass bileti alırsanız, bütün hızlı trenlere özgürce binerek, oradan oraya rahatça ulaşımınızı sağlarsınız. Zaten bunların hepsini Japonya’da ulaşım yazımda anlattım.


Tüm Japonya yazılarımı, Japonya linkinden görebilirsiniz.

Japonya’da en az 2 hafta harcayacak şekilde plan yapmanızı öneririm. Gideceğiniz herbir şehir, mutlaka farklı güzellikleri ile emrinize amade olacaktır.Japonya’ya uçak biletleri genellikle 2.000 TL civarında oluyor ve bizlerden vize istemiyorlar.

Kyoto Otel önerilerim : Smile Hotel Kyoto‘da kalmıştık ve gayet memnun konakladık. Görmek için tıklayınız.
Kyoto İçin Kaç Gün Yeter : 3-4 gün yeterli olacaktır. Kyoto gezi rehberi notlarıma bakınız.
Kyoto’ya Kadar Gelmişken Başka Nerelere Gidilir : Zaman kalırsa mutlaka; Osaka-Kobe-Nara turu da yapınız. Detaylara, Japonya gezi rehberi yazımdan bakmanızı şiddetle öneririm.
2-Dubai – Birleşik Arap Emirlikleri
Dubai. Baştan söyleyeyim. Sakın yaz mevsiminde GİTMEYİN. Bu şehirden nefret edebilirsiniz. O yüzden en ideal aylar Mart-Nisan olacaktır. Paranın neler yaptırabileceğini göreceğiniz bir ülke olan Dubai’de 2-3 gün kalacak şekilde plan yapabilirsiniz.

dubai_birlesik_arap_emirlikleri_transit_vize
Dubai-Birleşik Arap Emirlikleri : İlkbaharda gezilecek ülkelerden ve yerlerden

Deniz-kum-güneş, e biraz da alışveriş arayanlardansanız, Dubai güzel bir seçenek olacaktır. Dubai’de gezilecek yerler olarak:

Dubai Mall
Burj Khalifa (Dünyanın şu andaki en yüksek binası)
Madinat Jumeriah
Mall of Emirates
Dubai Marina Walk
Burj Al arab gibi yerlere gidebilir ve macera arayanlardansanız “Çöl Safarisi” yapabilirsiniz.
Otel bulma konusunda “En iyi otel bulma arama motorları” yazıma bakınız.

Olur da bu zengin şehre giderseniz, günde 60-70 dolar yeterli olur. Yemek dışında çoğu şey orta halli. Tabi bu gideceğiniz mekanlara göre değişir. Dubai’ye e-vize alarak girilebiliyor.  Ayrıca Abu Dabi, Dubai’ye araçla 2 saat mesafede bulunuyor. Belki görmek istersiniz.

Dubai Otel önerilerim : Bütçenize göre listelenmiş Dubai otellerini şu linkten görebilirsiniz.
Dubai İçin Kaç Gün Yeter : 2-3 gün yeterli olacaktır.
Dubai’ye Kadar Gelmişken Başka Nerelere Gidilir : Abu Dabi ve Katar’a da geçilebilir.
3-Amsterdam-Hollanda
4 kez gittiğim bir ülke Hollanda. İnsana olan saygısı, kanalların sarmaladığı şehir düzeni ve zengin müze seçenekleri ile Amsterdam, bir çok Avrupa şehrinden çok çok daha güzeldir. Bilmiyorum. Belki de bana çok güzel geliyor.

Kırmızı Sokak Amsterdam
Schengen vizesine bireysel nasıl başvurulur : İlkbaharda gezilecek yerler

Özellikle Hollanda’nın en büyük bayramlarından birisi olan King’s day için Nisan ayında gidilmelidir. Bu güzel bayramda, bedava konserler, meydanlarda kurulan pazarlar, fuarlar, kanallarda yarışan rengarenk tekneler sizleri bekliyor olacak.

Aynı zamanda lale festivalleri de bu dönemde başlıyor olacak. Ama gitmeden önce mutlaka otel rezervasyonlarınızı erkenden yapın derim. Çünkü çok ama çok pahalıya mal olabilir.

Uçak bileti konusunda ise, mutlaka “En iyi uçak ve tren bileti siteleri” yazıma bakın. Nasıl uçak bileti masraflarınızı ucuza mal edeceğinizi tek tek yazdım.

Amsterdam’da gezilecek yerler ise: Vondelpark, Dam Meydanında, Museumplein, Van Gogh Müzesi, Rijksmuseum,  Red Light District en başta gelen önemli yerler. Amsterdam ilkbahar mevsiminde, parklarda yayılıp, sessiz ve sakin zaman geçirmek için güzel bir rotadır.

Aşağıdaki linkten youtube kanalımda hazırladığım videoyu izleyip, kanalıma da ücretsiz abone olabilirsiniz.


Bütçe olarak ; günde 50-70 Euro gibi bir rakam gerekli olacaktır. Ama bu rakam hostelda kalacaklar için geçerli. Amsterdam çok ama çok pahalıdır. Bunu mutlaka bilerek planlar yapın.

Amsterdam’a uçak biletleri 350-500 TL arasında değişmektedir. Hatta bu sene Onur Air gibi firmalardan 250 TL’ye kadar bilet vardı. Son olarak Hollanda bizden schengen vizesi istiyor. Amsterdam’daki ekonomik otelleri görmek için tıklayınız.

Amsterdam Otel önerilerim : Bütçenize göre listelenmiş Amsterdam otellerini şu linkten görebilirsiniz.
Amsterdam İçin Kaç Gün Yeter : 3-4 gün yeterli olacaktır.
Amsterdam’a Kadar Gelmişken Başka Nerelere Gidilir : Volendam ve Giethoorn köyleri de mutlaka görülmelidir.
4-Petra-Ürdün
Bir rüyadayım. Hiç uyanmak istemediğim. Ürdün ile ilgili söyleyebileceğim tek cümle. Neden mi ? Ürdün, son yıllarda Ortadoğu’daki en cazip ülkelerin başında gelir oldu.

Özellikle Wadi Rum-Petra-Akabe gibi turistik şehirleri, sadece turistik olduğu için değil, aynı zamanda olağanüstü tarihi ve doğal güzellikleri ile de insanları cezbediyor. Benim de çok ama çok sevdiğim bir ülke olan Ürdün, öyle 2-3 gün geçirilecek bir ülke değil bunu baştan belirteyim.

O yüzden, özellikle Mart-Nisan aylarında bu ülkeye giderseniz, en az 1 haftanızı ayırın derim. Ben zaten ne biliyorsam Ürdün Gezi Rehberi yazımda bunları anlattım.

Doğrusunu söylemek gerekirse Ürdün, gördüğüm en güzel 5 ülkeden birisi oldu. O yüzden bu ülkeye dair uzun uzun övgü dolu sözlerden bahsedebilirim.

Malum bu yazım sizlere sadece örnek rotalar çıkarmak için tasarlandığı için, kısa kesme derdindeyim. Merak edenler zaten gezi rehberi yazımda detaylara bakıp, neden bu ülkeye gitmek gerektiğini daha detaylı anlayabilir.

petra_urdun_gezi
Petra : Ürdün’de Konaklama Oldukça Pahalıdır. Hostel Önceliğiniz Olsun

Son olarak, Ürdün’e uçak biletleri genellikle 500 TL civarında ama bazen 200 TL’ye bile bilet bulabilirsiniz. Vizesiz Ürdün seyahatinizde bilmeniz gereken en önemli husus; Ürdün pahalı bir ülke.

Sadece Petra’ya hem gündüz hem de gece giriş için 300 TL’den fazla fiyatlar ödeyeceksiniz. Ama genel anlamda günde 50-60 dolar sanırım yeterli olabilir. (1 Ürdün Dinarı, 1 İngiliz Pound’u ederinde.) Ürdün’deki ekonomik otelleri görmek isterseniz tıklayınız.

Ürdün Otel önerilerim : Ürdün’de konaklama bölümünde, konakladığım otelleri yazdım.
Ürdün İçin Kaç Gün Yeter : En az 1 haftanızı ayırın derim.
Ürdün’e Kadar Gelmişken Başka Nerelere Gidilir : Lübnan (Vizesiz) ve İsrail’e (Vizeli) de geçebilirsiniz.
Konaklama konusunda Booking.com, Hotelscombined.com  ve Hostel konusunda ise Hostelworld.com linklerini kullanınız.

5-El Nido-Filipinler
Mart ve Nisan ayları, Filipinler’e gitmek için güzel aylardır. Ama Mayıs ayı ile birlikte, o güzel günler bitecek yerini yağmurlu mevsim alıyor olacak. O yüzden asla yaz mevsiminde Filipinler’e GİTMEYİN.


Özellikle kış sezonunun yani fırtına döneminin başlaması ile birlikte, Filipinler’e olan talep de düşmeye başlar. O yüzden, haliyle fiyatlar da aşağıya çekilir.

Mayıs sonuna kadar bu süre devam eder. Benim de öylesine sevdiğim, öylesine bayıldığım hatta hayran olduğum bir ülkedir ki, aklımı çelmiyor dersem yalan söylemiş olurum.

Vizesiz olan Filipinler, dünyanın en güzel 10 adasından birisi olarak seçilen Coron adası ile bir çok turisti kendine aşık eder.

Filipinler hakkında merak ettiğiniz her şeye, Filipinler linkinden bakabilirsiniz.

Coron’da nereler gezilir derseniz : Kayangan gölü ve daha bir çok adası mutlaka ama mutlaka görülmelidir. Özellike scuba diving yapanlar Coron adasını ilk sıraya koymalıdırlar. Hatta detaylı olarak Coron Gezi Rehberi yazıma bakabilirsiniz.

kayangan gölü coron filipinler
Kayangan Gölü – Coron – Filipinler : İlkbaharda gezilecek yerler

Günde 40-50 dolara krallar gibi yaşayabileceğiniz bu adada, en az 1 gün motor kiralayarak adayı da gezin derim. Vizesiz Filipinler aklınıza yatıyorsa, ulaşımı ucuza mal etmek için Hongkong’a gidip, oradanda da Filipinler’e uçarsanız uçak biletini maksimum 1,500 TL’ye mal edebilirsiniz. Uçak bileti siteleri yazıma bakabilirsiniz.

Coron Otel önerilerim : Coron’daki efsanee otellere göz atmak için tıklayınız.
Coron İçin Kaç Gün Yeter : Coron için en az 3 gün, Filipinler için 2 hafta ayırmalısınız.
Coron’a Kadar Gelmişken Başka Nerelere Gidilir : Palawan Adası, Borocay, Cebu ve Bohol’de listenizde olsun.
6-Jaipur-Hindistan
Hindistan için “Ya aşık olursun ya da nefret edersin.” derler. Ben aşık olanlardan oldum.

İşte özellikle bu ülkedeki Jaipur yani mavi şehiri o kadar çok sevdim ki, ayrıca bahsetmek istedim. Özellikle mart ayında düzenlenen Holi festivali o kadar çok görmek istiyorum ki. Ben henüz gitmemiş olsam da, size bu festivalden bahsetmek istedim. Çünkü kendisi, dünyanın en ilginç festivalleri arasında.


Festival zamanında, milyonlarca insan birbirlerine tebeşir tozu gibi boyalardan fırlatıyorlar. Herkes eğleniyor. Gülüyor. Öyle ki, sırf bu festivali görmeye Hindistan’a gelen turistler oluyor ve bir sürü de tur düzenleniyor.

İşte bu dönemde Jaipur’a gelenler bu festivali hem yerinde yaşayabilirler, hem de Jaipur’da gezilecek harika yerleri görebilir. Zaten detaylıca Jaipur Gezilecek Yerler yazımdan anlattım. Bu arada Hindistan bizden Hindistan vizesi istiyor haberiniz ola.

Hindistan hakkında merak ettiğiniz her şeye, Hindistan linkinden bakabilirsiniz.

jaipur - Galtaji - ilkbahar - hindistan
Galtaji Temple-Jaipur  : İlkbaharda gezilecek ülkeler

Bir önerim daha var  : Mutlaka Hindistan Gezi Rehberi yazımı da sonuna kadar okuyup, öyle plan yapın derim. Hindistan’ı gezerken de, sanırım 40 dolar günlük olarak yetebilir. Uçak biletleri de, genelde 300-400 dolar civarında oluyor.

Jaipur Otel önerilerim : Jaipur’da oteller ekonomiktir. Görmek için tıklayınız.
Jaipur İçin Kaç Gün Yeter : Jaipur için en az 2-3 gün, Hindistan için 2 hafta ayırmalısınız.
Jaipur’a Kadar Gelmişken Başka Nerelere Gidilir : Mumbai-Goa-Udaipur-Agra-Delhi ve Varanasi gibi diğer şehirleri de ne yapın ne edin görün derim.
7-Giza-Mısır
Hala güzeldir Kahire. Yaz mevsiminin o bunaltıcı nemi ve sıcağı başlamadan tüm Mısır bu dönemde görülmelidir. Mısır’da gezilecek yerler olarak:

Kahire, Luxor, Sharm El Şeyh, Hurgada mutlaka görülmesi gereken yerlerde. Ve bu yerler için en az 10 gün ayırmak lazım diye düşünüyorum.

Giza_piramitleri_Mısır
Giza piramitleri-Mısır : İlkbaharda gezilecek ülkeler

Mısır’ı gezerken, sanırım günde 40-50 dolar yeterli olabilir. Uçak biletleri de, genelde gidiş-geliş 300-400 dolar civarında ve Mısır bizden ne yazık ki vize istiyor.

Kahire Otel önerilerim : Kahire’de oteller ekonomiktir. Görmek için tıklayınız.
Kahire İçin Kaç Gün Yeter : Kahire için en 1 gün, Mısır Piramitleri’nin olduğu Giza için de 1 gün yeter. Ama tüm Mısır için, en az 10 gün ayırmanızı öneririm.
Kahire’ye Kadar Gelmişken Başka Nerelere Gidilir : Luxor, Hurgada ve Sharm mutlaka görülmelidir.
8-Tiflis-Gürcistan
Gürcistan, aslında Batum şehri ile nam salsa da, bence Tiflis, Batum’a göre hem da az turistik, hem daha ekonomik hem de gezilecek yer açısından daha zengin bir şehir.


Bununla beraber, özellikle Avrupa’daki ülkelere göre kıyaslanınca, hala çok daha uygun bir bütçe ile gezilebilecek yerlerden.

Tarih kokan sokakları, güzel gece hayatı, keyifli restoranları ve daha nicesi ile, şöyle 2-3 gün kaçamak yapılası bir yer. Zaten detaylıca Tiflis Gezi Rehberi yazımda anlatmıştım.

vizesiz_gurcistan
Narikala Castle (Kalesi )-Tiflis-Gürcistan : İlkbaharda gezilecek ülkeler

Bununla beraber, Tiflis’den sonra yemyeşil dağlara kendinizi bırakabilirsiniz. Aslında Gürcistan, doğa turizmi konusunda çok güzel bir ülke ama çoğumuz ne yazık ki farkında bile değiliz.

Tiflis Otel önerilerim : Tiflis’de konakladığımız güzel bir otel olan Point Hotel Tbilisi‘yi öneririm. Görmek için tıklayınız.
Tiflis İçin Kaç Gün Yeter : Tiflis için 2 gün yeterli olur. Ama ülkeyi komple gezmek için en az 1 hafta ayırın.
Tiflis’e Kadar Gelmişken Başka Nerelere Gidilir : En önemli şehirleri olan Batum’a da uğramanızı öneririm. Otobüs ile Batum’a geçebilirsiniz. Hatta gitmeden önce, Batum gezi rehberi yazımıza da bakınız.
9-Budapeşte-Macaristan
Budapeşte. Schengen vizesi istiyor Macaristan. Ama Wizz Air firmasında gidiş dönüş 250-300 TL’ye bilet bulunabildiği için, insan yine de katlanmak istiyor. Budapeşte, Tuna nehrinin şehri Buda ve Peşte olarak 2’ye ayırdığı, Orta Avrupa’nın en güzel şehirlerinden birisi olarak biliniyor. Bu arada zaten Macaristan Budapeşte yazımda her bir detayı yazdım. Baştan söyleyeyim.

Özellikle genç nüfusun diğer Avrupa ülkelerine göre daha fazla olduğu Budapeşte, üniversiteleri ile tam bir eğlence şehri vaat ediyor.  Gelmişken, Gallert Tepesinden şehri izlemeyi, Balıkçılar Kulesini görmeyi, Kahramanlar Meydanında dolaşıp hemen ardında yer alan Varosliget yani şehir parkını gezmeyi unutmayın.

Parkın içerisinde yer alan sıcak su kaplıcalarına da mutlaka uğrayıp, bu keyiften mahrum kalmayın derim. Birde bu şehre gelmişken kesinlike “Gulaş Çorbası” içmelisiniz. İşte bildiğiniz etli-patatesli yemek. Ama bizim damak tadımıza yakın. Bütçe olarak ; Günde 40 Euro yeterli olabilir. Uçak bileti gidiş geliş 300-400 TL. 

Budapeşte Otel önerilerim : Budapeşte’deki en ekonomik otellerin listesini görmek için tıklayınız.
Budapeşte İçin Kaç Gün Yeter : Budapeşte için 2-3 gün yeterli olur.
Budapeşte’ye Kadar Gelmişken Başka Nerelere Gidilir : Macaristan’da bulunan Gyor, Pecs şehirlerini de görebilir, hatta zaman kalırsa Slovenya, Romanya, Avusturya ve Sırbistan gibi ülkeleri de ziyaret edebilirsiniz.


10-Prag-Çek Cumhuriyeti
Film gibi bir şehirdir Prag. Bu eski ve tarihi şehirde, arnavut kaldırımlı taş sokakları arşınlarken insan huzura erer. Köşedeki bir kafede oturup camın kenarında kurulu masanda sokağın ruhunu izlerken, yüzünde sebepsiz bir gülümseme belirir. Biz buna “Mutluluk” diyoruz…
Şehri keşfetmek için, önce Charles Köprüsü ve Astronomik Saat Kulesi ile başlarsın. Sonra, insan Ortaçağ döneminde yaşıyormuş hissine kapılarak sokak sokak kaybolur. Şehrin biralarını, et restoranlarını ve sıcak şaraplarını tadıp huzura erer.

Prag’da gece hayatı önerisi olarak ise, en önemli ve farklı etkinliklerden bir tanesi de, Black Light Theather olarak bilinen gölge tiyatrosu mutlaka görülmesi gereken etkinliklerdendir.

Prag için, normal şartlar günde 40-50 Euro sırt çantası ile gezenler için yeterde artar bile. Prag’a kadar gelmişken, vakti olanlara  Karlovy Vary ve Cesky Krumlov şehirlerine de uğramalarını öneririm. Uçak bileti 400 TL civarında. Çek Cumhuriyeti bizden schengen vizesi istiyor.

Prag Otel önerilerim : Prag’daki tüm ekonomik otelleri listeledik. Görmek için tıklayınız.
Prag İçin Kaç Gün Yeter : Prag için 2-3 gün yeterli olur.
Prag’a Kadar Gelmişken Başka Nerelere Gidilir : Karlovy Vary ve Cesky Krumlov şehirleri de mutlaka görülmelidir.

Hiç yorum yok

Uçuştan Önce Dikkat Etmeniz Gerekenler

İyi bir seyahat, aslında uçak biletinizi almaya karar verdiğiniz andan başlıyor. Doğru havayolu şirketinden, doğru koltuk seçimi ve uçuştaki...

Blogger tarafından desteklenmektedir.