AVRUPA’DA UCUZ UÇAK BİLETİ BULABİLECEĞİNİZ 7 HAVAYOLU


 Avrupa’da Ucuz Uçak Bileti Bulabileceğiniz 7 Havayolu

“Avrupa yakın ama biletler” çok pahalı” ya da “yanı başımızdaki ülke ama gel gör ki fiyatler el yakıyor” gibi sözleri sıkça duyarız çevremizde. Tabi bunun bir de vize kısmı var ki hiç girmeyeyim ama Avrupa’da Ucuz Uçak Bileti Bulabileceğiniz 7 Havayolu yazısı hem Avrupa’ya gidişte hem de ülkeler arası rota ayarlamada faydalı olacak türden.

Bu başlık altında önerilerimden biri tabi ki seyahatiniz öncesinde bu havayolu firmaların e-posta listelerine kayıt olmanız. Diğeri de Travel Hacks Türkiye adıyla kurduğumuz Facebook sayfası gönderileri. Bu sayfada son dakika ve indirimli biletler paylaşıp; oteller ile ilgili de fırsatları inceleyebiliyoruz.


1- Ryanair

Ucuz uçak bileti denince aklıma ilk gelen firmalardan biri Rynair. İrlanda’da kuruluyor ve yılda 100 milyondan fazla yolcu taşıyor. Valiz, koltuk seçimi gibi konularda da ekstra ücret talep ediyor. Komik rakamlara uçurduğuna çok kez şahit oldum ve önümüzdeki günlerde ayakta yolcu alacağı bile söyleniyor.


2- EasyJet

1995 yılında kurulan bir havayolu firması ve o da Londra kökenli. Özellikle Londra ve çevresinde uygun bilet bulabileceğiniz firmalardan biri hatta ülkemizde de tatil beldeleri ile İngiltere arasında ucuz uçuşlar yapıyor. Bu firma da yılda 75 milyondan fazla yolcu taşıyor.


3- Wizz Air

Bu sefer Macaristan merkezli bir havayolu firması var listede. Ben de ilk kez Budapeşte seyahatim sırasında kullanmıştım. Bu firmada da zaman zaman çok ucuza uçak bileti bulmanız mümkün. Macar Havayolları Genel Müdürü tarafından kuruluyor ve günümüzde yılda 20 milyondan fazla yolcu taşıyor.


4- FlyBe

1985 ylında Jersey Airways olarak kuruluyor ve 2000 yılında FlyBe olarak isim değiştiriyor. Bu firma da tahmin ettiğiniz üzere İngiltere merkezli ve Avrupa’nın en büyük havayolu firmaları arasında gösteriliyor. Öncesinde FlyBe kullanmıştım ve tıpkı Pegasus gibi bunda da çeşitli sınıflar ile biletler satılıyor. Örneğin; yemek ve içecek seçilmiş olan gibi.


5- Wow Air

İzlanda merkezli bir havayolu firması Wow Air ve 2011 yılında kurulmuş. Avrupa uçuşlarının yanında uygun fiyatlı Amerika uçuşları konusunda da hizmet veriyor Wow Air. Özellikle Kuzey Amerika seyahati planlayanlar arada göz atmalı.


6- Norwegian Air

Adından da anlaşılacağı gibi Norveç merkezli bir firma ve Avrupa’nın en büyük düşük maliyetli uçuş firmaları arasında gösteriliyor. Norveç dedik ama 400’den fazla güzergaha uçuşlar mevcut.


7- Pegasus Airlines

Pegasus Airlines da Türkiye’den listeye giren bir firma. Siz ne düşünürsünüz bilmiyorum ama ben kesinlikle desteklenmesi gerektiğini düşünenlerdenim. Hatta Pegasus Airlines olmasaydı hala havayolu taşımacılığı lüks sayılırdı ülkemizde. Bu yüzden ben ayrı bir sempati beslediğimi söylemeliyim. İlk zamanlar koltuklarının darlığı gibi konularla gündeme gelse de şimdilerde bu sorunu da aşmış görünüyor.

Otobüsten ucuza uçak bileti aldığımız yegane düşük bütçeli uçuş ağımız bu firma.

Hiç yorum yok

Uçuştan Önce Dikkat Etmeniz Gerekenler

İyi bir seyahat, aslında uçak biletinizi almaya karar verdiğiniz andan başlıyor. Doğru havayolu şirketinden, doğru koltuk seçimi ve uçuştaki...

Blogger tarafından desteklenmektedir.