SRİ LANKA'DA YAPILACAK EN İYİ 21 ŞEY


Hindistan'ın güney kıyılarında bulunan bu güzel adayı ziyaret ederken ilham verici insanlarla tanıştık, muhteşem yerler gördük ve harika maceraların tadını çıkardık. Sri Lanka'yı ziyaret ettiğinizde siz de olacaksınız.

Gelecekte Sri Lanka'ya gitmeyi planlıyorsanız, kaçırmamanız gereken şeylerin bir listesini burada bulabilirsiniz.

1. HİKKADUWA'DA SÖRF YAPIN
Sri Lanka, yeni başlayanlar için bir sörfçü cennetidir. Sri Lanka'nın güneybatı kıyısındaki Hikkaduwa , sörf yapmayı denediğimiz popüler yer.

Kumlu kırılma düşüşünüzü hafifletir ve dalgalar Hawaii veya Avustralya'da görülen devasa korkutucu borular değildir. Uzman sörfçüler bile Sri Lanka'da eğlenebilirler.

Batı kıyısında, Aragum Koyu denilen daha büyük ve daha iyi dalgalar sunan popüler bir plaj var. Burada bir dalgayı yakalamak için bekleyen çok sayıda sörfçü bulacaksınız.

Ancak sezon Hikkaduwa'dan farklıdır, bu nedenle batı kıyısında sörf yapmanın popüler olduğunu kontrol ettiğinizden emin olun.

HİKKADUWA'DA NEREDE KALINIR?
Hikka Trans'da kaldık ve modern olanaklarını ve konumunu çok sevdik. Doğrudan sahilde ve tüm hareketliliğe yakın konumdadır.

2. SİGİRİYA KAYA KALESİ'Nİ ZİYARET EDİN

Sigiriya'yı ziyaret etmek muhtemelen Sri Lanka'da yapılacak en ünlü şeydir. Önemli arkeolojik sit alanı çok etkileyici.

Birçok Sri Lanka Rehberi kitabının kapaklarını süsleyen, tur şirketlerinin ofisinde asılı duran ve birkaç sehpa kitabının kapağında gururla duran bu site, Sri Lanka'nın en tanınmış sitesi olabilir.

Aynı zamanda güzel bir konumda yer almaktadır. Orman, köyler ve tarım arazileriyle çevrili Sigiriya, geçmişte geçmiş bir konumdur.

Yollarda maymunlar oynuyor ve timsahlar hendeğinde yaşıyor. Giriş fiyatı dik ama etkileyici bir müze ile de güzel bir manzara.

Tarihi ve arkeolojiyi seviyorsanız, Sigiriya tam size göre.

3. YALA ULUSAL PARKI'NDA SAFARİ'YE GİDİN

Yala Milli Parkı, dünyada bir leoparı görebileceğiniz birkaç yerden biridir. Yala'yı Sri Lanka'da yapılacak en önemli işlerimizden biri olarak oraya koydum.

Safari aracımızla tüm vahşi hayata bakarken ve parkta dört teker çekerken çok eğlendik. Takılmak ve yeni arkadaşlar edinmek eğlencenin bir parçasıydı!

YALA'DA NEREDE KALINIR?
Yala Milli Parkı kapılarında Cinnamon Wild'da kaldık. Tamamen lüks ve sanki vahşi yaşamın özgürce dolaştığı parkta kalıyormuş gibi hissediyorsunuz.

Yala, vahşi yaşamla dolu inanılmaz bir park. Filler, tavus kuşları, maymunlar, çakallar, timsahlar ve gözcü kertenkeleleri bunlardan birkaçıdır.

Bir cip safarisinde hayal kırıklığına uğramayacaksınız ve leoparları görmek için dünyanın en iyi yerleri!

Bir leopar görmeseniz bile, güzel bir manzara ve bol miktarda vahşi hayvan göreceksiniz.

Ancak, bir leopar görme şansınız oldukça yüksektir ve fiyatlar o kadar makul ki, görmeseniz bile başka bir safaride bir tane daha görmeyi deneyebilirsiniz.

4. ADAM'S PEAK HACINA KATILIN

Bana göre, Sri Lanka'nın en büyük cazibe merkezi Adams Peak. Zirveye tırmanmamız, ülkede yaşadığımız en iyi deneyimlerden biriydi.

Adams Peak, Sri Lanka'nın en kutsal bölgesidir ve Adem'in Cennet'ten atıldığında yeryüzüne ilk adımını attığı yere saygılarını sunarken, yılın 2 ayı boyunca binlerce hacıya katılabilirsiniz.

Herhangi bir teknik beceri gerektirmeyen ama bir antrenmandır. Bu ruhsal yolculukta yer alırken büyük bir başarı duygusu hissedeceksiniz.

Bu, ülkeyi ziyaret ederken yapmanız gerekenler konusunda açık ara en iyi tavsiyemizdir. Bu tırmanış bizi Sri Lanka'yı ziyaret etmeye yöneltti.

ADEM ZİRVESİ YAKININDA NEREDE KALINIR?
Yala Milli Parkı kapılarında Cinnamon Wild'da kaldık. Tamamen lüks ve sanki vahşi yaşamın özgürce dolaştığı parkta kalıyormuş gibi hissediyorsunuz.

5. TRENE BİNMEK

Sri Lanka'da yapmanız gereken şeylerden biri de trenlere binmek. Sri Lanka'nın trenleri zamanda geriye gitmek gibidir.

Tepeler ve vadiler boyunca yavaşça yürüyorlar. Onu özel kılan yavaş yolculuktur.

Dağlara ve çay tarlalarına bakmak dünyanın herhangi bir görüntüsüne rakip olur ve trende tanıştığınız insanlar sonsuza dek hatırlanacak.

Bu nedenle, Sri Lanka'ya bir gezi planlıyorsanız, bunun yapılacaklar listenizi oluşturduğundan ve trenle seyahat etmek için zaman ayırdığınızdan emin olun. Sonsuza kadar hatırlayacağınız ve besleyeceğiniz bir deneyim olacak.

Sri Lanka'da en iyi tren yolculuğu Ella'ya. Bu trene bindiğinizde, tarihi dönüm noktasının Instagram'a layık fotoğraflarını çeken sırt çantalı gezginlerle son yıllarda Instafamous haline gelen ünlü Dokuz Kemer Köprüsü'nü geçeceksiniz.

6. NUWARA ELİYA'DA ÇAYI YUDUMLAYIN

Sri Lanka, dünyanın en önemli çay üreticilerinden biridir ve tepe ülkesi çarpıcıdır. Kolonyal kasabalar, çay tarlalarıyla çevrili manzarayı işaretler.

Çay yudumlayabileceğiniz en güzel yerlerden biri Nuwara Eliya'da.

Bitki örtüsü gür ve yeşildir ve inişli çıkışlı tepeler harika bir alan oluşturur. Birkaç günlüğüne çok eski İngiltere'de olduğunuzu farz edin. Eski plantasyon evlerinde kalın, çay için ve unlu mamuller yiyin.

Bundan daha medeni olamaz. Sri Lanka'nın çay tarlalarını görmek için Ella ve Nuwara Eliya'ya gitmeyi unutmayın. Sri Lanka'yı ziyaret ederken tepelerin manzarasını keşfetmek bir zorunluluktur.

Kesinlikle güzel ve başka bir dünyadaymış gibi hissediyorsun.

Not: Bölgeyi ziyaret ederken Ella'ya giden Yürüyüş Yolu bir zorunluluktur. 

NUWARA ELİYA'DA NEREDE KALINIR?
Yala Milli Parkı kapılarında Cinnamon Wild'da kaldık. Tamamen lüks ve sanki vahşi yaşamın özgürce dolaştığı parkta kalıyormuş gibi hissediyorsunuz.

7. UDAWALAWE MİLLİ PARKI'NA GİDİN

Sri Lanka milli parklarla doludur ve Uda Walawe'de yürüyüş yapmak, kasabaların karmaşasından harika bir kaçış.

Ancak bu parkı özel kılan Fil Transfer Evi , Born Free Vakfı tarafından desteklenen öksüz ve yaralı filler için bir yetimhane ve rehabilitasyon merkezidir .

Fillerin beslenmesini izleyebilirsiniz, ancak Pinawale Yetimhanesi'nin aksine, ETH yalnızca fillerin refahıyla ilgilenir.

İnsanlarla olabildiğince az etkileşimleri var. Şimdiye kadar 65 fil rehabilite edildi ve vahşi doğaya geri döndü. Filleri görmeye ve onlara yardım etmeye gönül verdiyseniz, diğer Fil Rehabilitasyon Merkezleri üzerinden Udawalwe'ye gitmenizi öneririz. Harika bir iş çıkarıyorlar.

8. KANDY KRALİYET SARAYI

Kandy, Sri Lanka'nın eski başkentiydi ve 1815'e kadar Sri Lanka Monarşisinin ikametgahıydı.

Kral ve kraliçenin sarayını, diş tapınağını ve kraliyet sarayını görmek için komplekste bir tura çıkın.

KANDY'DE NEREDE KALINIR?
Yala Milli Parkı kapılarında Cinnamon Wild'da kaldık. Tamamen lüks ve sanki vahşi yaşamın özgürce dolaştığı parkta kalıyormuş gibi hissediyorsunuz.

9. UNA WATUNA

Una Watuna, Sri Lanka'nın güneyinde bir sahil kasabasıdır.

Onu özel kılan, otoyolun kasabayı atlayarak dar şeritlerde yürümeyi kolay ve trafiksiz hale getirmesidir.

Pitoresk plajlar var ve burada hala ayaklıklardan balık tutan balıkçıları görebilirsiniz.

Tepe kırsalının ve çay teraslarının harika panoramik manzarasını sunar ve dik ve zorlu bir yürüyüşe çıkıyorsanız, iyi bir günlük gezi.

UNA WATUNA'DA NEREDE KALINIR?
Yala Milli Parkı kapılarında Cinnamon Wild'da kaldık. Tamamen lüks ve sanki vahşi yaşamın özgürce dolaştığı parkta kalıyormuş gibi hissediyorsunuz.

10. POLONNARUWA

Polonnaruwa antik kenti, Sri Lanka'nın 1070 yılına dayanan en eski ikinci krallığıdır.

Burası bir Dünya Miras Alanıdır ve etrafındaki arazide hala insanlar yaşamaktadır.

Hala ayakta olan birçok anıtla harika durumda. Asya'da ziyaret ettiğimiz diğer kalıntıların çoğu kadar büyük değil, ama zaman içinde büyüleyici bir yürüyüş.

11. PİDURANGALA KAYASI'NA YÜRÜYÜŞ

Sigiriya'yı ziyaret etmekten çok Pidurangala Kayası'nda yürüyüş yapmayı sevdik.

Sizi Sigiriya'nın bitişiğinde bir dağa çıkaran, dev kayanın muhteşem manzarasını sunan harika bir gün batımı yürüyüşü.

Yürüyüşün zirveye çıkması yaklaşık 30 dakika sürer ve antik manastırları ve mezarları geçersiniz.

Manzaralar bu dünyanın dışındadır ve helikopter turuna çıkmak zorunda kalmadan Sigiriya'nın en güzel manzaralarını sunar. (biz de şiddetle tavsiye ediyoruz)

SİGİRİYA'DA NEREDE KALINIR?
Yala Milli Parkı kapılarında Cinnamon Wild'da kaldık. Tamamen lüks ve sanki vahşi yaşamın özgürce dolaştığı parkta kalıyormuş gibi hissediyorsunuz.

12. ARUGAM KOYU'NDA RAHATLAYIN

Arugam Koyu, Sri Lanka'da dinlenmek için en sevdiğimiz yerlerden biriydi. O eski sırt çantalı gezginler, bir hamakta rahatlayabileceğiniz, ucuz viski içebileceğiniz ve yerlileri tanıyabileceğiniz bir yer hissediyor.

Aynı zamanda bir sörf merkezi. Hikkaduwa öğrendiğimiz yerdi, ancak Aragum Koyu ciddi sörfçülerin durduğu yerdir.

Sri Lanka'nın yapılacağı yer daha önce hiç sörf yapmadıysanız. Burada öğrenmek çok kolay ve koşullar ilk zamanlayıcı için mükemmel. Sri Lanka'da yapacak bir şey arıyorsanız, sörf yapmayı deneyin!

ARUGAM KOYU'NDA NEREDE KALINIR?
Yala Milli Parkı kapılarında Cinnamon Wild'da kaldık. Tamamen lüks ve sanki vahşi yaşamın özgürce dolaştığı parkta kalıyormuş gibi hissediyorsunuz.

13. HULURU EKO PARKI

Huluru Eco Park, yaban hayatı izlemek için mükemmel bir yerdir.

Filleri ve maymunları gördük ve bu parkı özel kılan şey, cipten çıkıp yüksek bir gözetleme noktasına kadar yürüyebilmeniz.

1977'de bir biyosfer rezervi olarak belirlenen Huluru, Sri Lanka'nın Filleri için önemli bir habitattır.

14. BİR KAPLUMBAĞA KULUÇKAHANESİ ZİYARET EDİN

Sri Lana'da yapılacak şeyler için bir sonraki önerimiz, bir Kaplumbağa kuluçkahanesini ziyaret etmek. Kaplumbağalar balıkçılık, kirlilik, habitat kaybı ve avlanma nedeniyle büyük tehdit altındadır.

Kaplumbağa Kuluçkahaneleri, kaplumbağa sayılarını canlı ve sağlıklı tutmak için ellerinden geleni yapıyor. En iyilerden biri Kosgoda Kaplumbağa Kuluçkahanesi. Kaplumbağaları sever ve her gece okyanusa girmelerine izin verir.

Günbatımında giderseniz onların serbest bırakılmasına bile katılabilirsiniz. Bir kişi bir kaplumbağa kuluçkahanesini ziyaret etmeden Sri Lanka'ya gidemez. Ülkeyi ziyaret etme hakkıdır.

15. ELLA ROCK'A YÜRÜYÜŞ

Sri Lanka'daki en iyi yürüyüşlerden biri Ella Rock'a yapılan yürüyüş.

Ella kasabası, kırmızı telefon kulübeleri, bir at pisti ve hatta güzel beyaz eldivenli yemeklerle tamamlanmış bir İngiliz Country köyü gibi hissediyor.

Buradaki popüler yürüyüş, kasabanın 5 km dışında bulunan Ella Kayasıdır.

ELLA'DA NEREDE KALINIR?
Yala Milli Parkı kapılarında Cinnamon Wild'da kaldık. Tamamen lüks ve sanki vahşi yaşamın özgürce dolaştığı parkta kalıyormuş gibi hissediyorsunuz.

ELLA BÖLGESİNDE YAPILACAK DİĞER ŞEYLER
Küçük Adam'ın Zirvesine Tırmanın
Dokuz Kemerli Köprü'ye yürüyüş
Diyaluma şelalelerine doğru yürüyüş 
Çay Tarlalarını Keşfedin

16. ANURADHAPURA SRİ LANKA

Sri Lanka'yı ziyaret etmekten hoşlandığım şey, modern uygarlığın eski geçmişiyle uyum içinde nasıl yaşadığıdır.

Anuradhapura, Kuzey Merkez Eyaletinin başkentidir, aynı zamanda Sri Lanka'nın antik şehirlerinin başkentidir  .

Kalıntıları iyi korunmuştur ve eski Sri Lanka uygarlığı hakkında bilgi edinmenin iyi bir yoludur.

17. GALLE UÇURUMCULARI'NI GÖRÜN

Galle, Sri Lanka'nın güney ucunda yer almaktadır. UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Galle, 17. yüzyılda Hollandalılar tarafından inşa edilmiş bir duvarla çevrili pitoresk bir şehirdir.

Kolonyal binaları keşfetmek için şehirde bir yürüyüşe çıkın.

Galle'de sömürge gelenekleri hala güçlü ve üst düzey otellerden birinde ikindi çayı içebilirsiniz.

Şanslıysanız, bazı yerlilerin yüksek duvarlardan uçurumdan dalışlarını görebilirsiniz.

18. ÇİFTLİK ZİYARETİ

Cinnamon Wild, çiftlik hayvanlarının leoparlardan korunmasına yardımcı olmak için bir çiftlik ziyaretine ev sahipliği yapıyor ve bu da Sri Lanka leoparlarını kurtarıyor.

Leoparların buzağıları kapmaması için sığırlara çitler ve güvenlik sağlarlar.

Geçmişte leoparlar hayvanları öldürdüğünde, çiftçiler leoparlara misilleme yapar ve onları öldürürdü. Artık çitleri olduğu ve leoparlara karşı güvende oldukları için, vahşi doğada büyüyebilir ve bir arada yaşayabilirler.

Çiftlik ziyareti, Sri Lanka kırsalında yaşamanın nasıl bir şey olduğunu öğrenmenin ve anlamanın harika bir yoludur.

19. COLOMBO'DA ZAMAN HARCAYIN

Colombo, lüks otellerle dolu hareketli bir şehirdir.

Cinnamon Grand'da kaldık . Şehir merkezinin kalbinde lüks bir otel.

Kaliteli yemekler, gece kulüpleri, teras terasları ve kafeleriyle 2010 yılında ilk ziyaretimizden bu yana uzun bir yol kat etti.

En sevdiğimiz çatı barımız Cinnamon Red Boutique Hotel'di .

COLOMBO'DA NEREDE KALINIR?
Yala Milli Parkı kapılarında Cinnamon Wild'da kaldık. Tamamen lüks ve sanki vahşi yaşamın özgürce dolaştığı parkta kalıyormuş gibi hissediyorsunuz.

SRİ LANKA COLOMBO BÖLGESİNDE YAPILACAK ŞEYLER
Ulusal müze
Gangaramaya Tapınağı
Beira Gölü'ndeki Simamalaka Tapınağı
Pettah sokaklarında kaybolun
Colombo'nun Kolonyal Binalarını Keşfedin

20. KAUDULLA MİLLİ PARKI

Sri Lanka'da 26 milli park var ve muhtemelen filleri göreceksiniz. Ancak Kaudulla Milli Parkı'nı ziyaret ettiğinizde, kelimenin tam anlamıyla yüzlerce fil göreceksiniz.

Diğer parklardan farklı, çünkü burası fil sürülerine adanmış gibi görünüyor.

Her tarafta fillerle çevriliydik ama dikkatimizi çeken, cipimize büyük ilgi gösteren ve yavaşça bize doğru gelen bu fildi.

21. MİNNERİYA MİLLİ PARKI

Hala daha fazla fil istiyorsanız, Minneriya Milli Parkı Kaudulla'dan çok daha popüler bir yer. Ama daha çok turist göreceksin.

Asya fillerinin dünyadaki bilinen en büyük buluşmasıdır ve özel bir cip safarisine binmek, bu görkemli yaratıklarla yakınlaşmanın ve kişiselleşmenin en iyi yoludur.

22. KUTSAL DİŞ TAPINAĞI

Kandy Kraliyet Sarayı'nda bulunan Kutsal Diş tapınağı, Sri Lanka'nın en önemli Budist Kalıntısı'na ev sahipliği yapmaktadır.

Adem Zirvesi'ne tırmandıysanız, Buddha'nın yeryüzüne ilk ayak bastığı yere zaten gitmiş olacaksınız ve şimdi altın çatılı tapınağa giderseniz Buda'nın kutsal diş kalıntısının huzurunda olacaksınız.

Kutsal bir tapınak olduğu için saygılı giyinmeyi unutmayın, bu nedenle omuzlarınızı ve dizlerinizi örtün.

23. YEREL HALKI TANIYIN

Hiçbir şey birisinin evine akşam yemeğine davet edilmekten daha iyi hissettiremez. Sri Lanka halkı bir gruptur. Tüm seyahatlerimizde tanıştığımız en cana yakın insanlar onlar ve Tuk Tuk şoförümüz Ajith ve ailesiyle çok iyi arkadaşlar edindik.

Ülkedeki yerel yaşama bir göz atmak ne harika bir deneyim. Akşam yemeğine davet edilecek kadar ayrıcalıklıysanız, alın. Gerçek misafirperverlikle dolu, iç açıcı bir akşam.

24. SAHİLDE TEMBELLİK YAPIN

Sri Lanka'ya yapılacak bir gezi, bir plajı ziyaret etmeden tamamlanmış sayılmaz! Sri Lanka'nın harika bir sahil hayatı var.

Hikkaduwa, Unawatuna ve Kosgoda bazı popüler plajlardır, ancak yine de Sri Lanka sahilinde tenha plajlar bulabilirsiniz.

Bazıları aşınırken diğerleri bozulmamış durumda. Bir bisiklet veya motosiklet kiralayın ve adayı keşfetmek için oraya gidin. Plajlar, insanların Sri Lanka'ya gelmelerinin bir numaralı nedenidir ve onları gördüğünüzde nedenini anlayabilirsiniz.


 

Hiç yorum yok

Uçuştan Önce Dikkat Etmeniz Gerekenler

İyi bir seyahat, aslında uçak biletinizi almaya karar verdiğiniz andan başlıyor. Doğru havayolu şirketinden, doğru koltuk seçimi ve uçuştaki...

Blogger tarafından desteklenmektedir.