AVRUPA'DA EN UCUZ 10 ŞEHİR


Lviv-Ukrayna
Ohrid–Makedonya
Riga-Letonya
Vilnus-Litvanya
Budva-Karadağ
Tiran-Arnavutluk
Saraybosna-Bosna Hersek
Prizren-Kosova
Belgrad-Sırbistan
Sofya-Bulgaristan

Bu saydığım 10 şehir (Hatta bu şehirlerin bulunduğu ülkelerde dahil ) kendimce en ucuz olan şehirler ve günde inanın 40 Euro gibi bir rakama, çok rahat geçinebilirsiniz. Hatta varya, onu 30 euro yapın. Ama bu şartlarım Hostel’da kalanlar için geçerli.

Gidipte, 5 yıldızlı otelde kalacaksanız, hiç verdiğim önerileri dikkate almayın bile.  O yüzden, gidip “3-5 gün takılayım, zaten sabahın bir yarısında gelir, yatağımda yatarım. Konaklama falan umrumda değil.” diyorsanız, bu şehirler tam sizlik dostlar.

Bazen insanlar “Ya saçma sapan konuşuyorsun. Çulsuz bir şekilde mi tatil yapıcaz. Ne anlamı var o tatilin o halde.” diyebiliyorlar. Çok duydum bu lafları çünkü. Ama bilin ki ; mesela Ukrayna’nın Lviv şehrinde, bir doktorun aylık maaşı 200-300 dolar civarında. Varın gerisini siz düşünün. Euro ve doların, günümüzde ki halini düşününce, her yol mübahtır.

Paranız çoksa tamam Paris’e, Roma’ya gidin (Roma Vatika Gezi Rehberi yazıma bakabilirsiniz.). Ama öğrenci iseniz veya ekonomik durumunuz çok iyi değilse, alın size alternatif şehirler. Hem Lviv-Ohrid-Tiran-Budva-Saraybosna-Prizren-Belgrad gibi şehirlerin olduğu ülkeler vizesiz. Gidiş-geliş uçak bileti de, kampanyalı alırsanız, 200-300 TL gibi bir rakam. Hayaller başladı mı ??? O halde düş peşine…

Hiç yorum yok

Uçuştan Önce Dikkat Etmeniz Gerekenler

İyi bir seyahat, aslında uçak biletinizi almaya karar verdiğiniz andan başlıyor. Doğru havayolu şirketinden, doğru koltuk seçimi ve uçuştaki...

Blogger tarafından desteklenmektedir.