ENTROPAY NEDİR, NASIL ALINIR VE NASIL KULLANILIR?


EKİM 2018 güncellemesi : Entropay artık Türkiye’den üyeliği kabul etmiyor ve Türkiye’den şu an için Entropay ile alışveriş yapmak mümkün değil. Alternatif bir yöntem bulursam paylaşacağım. Eğer yurtdışında yaşıyorsanız bu yazı sizin için yardımcı olmaya devam edebilir.

Ben uygun biletleri yurtdışı siteleri üstünden paylaştıkça bileti almak için sahip olmamız gereken ödeme sistemleri de değişiyor. Hal böyle olunca da bu ödeme sistemlerine nasıl sahip olunacağı ve kullanılması gerektiğine dair yeterli bilgi olmadığı için bilet satın alımları da zora giriyor.

Benim 0€ ile 5€ arasındaki hem yurtiçi hem yurtdışı biletleri paylaşma sebebim herkesin kolayca seyahat edebileceğini göstermek olduğundan biletlerin nasıl satın alınabileceğine de elbette yardımcı olmaya çalışıyorum. O yüzden genelde Almanya ve İtalya üstünden bulduğum ucuz biletler için çoğunlukla (fakat her bilet için değil) gerek olan Entropay kartın da detaylarını yazdım.

* Her bileti Entropay ile kesin alabilirsiniz diye bir durum yok fakat çoğu bilet için kullanabilirsiniz. Yalnız seçiminizi iyi yapın her siteden (opodo.de, edreams.de, opodo.it, edreams.it gibi)aynı isme Entropay kartı ile yalnızca 1 uçak bileti alabiliyorsunuz. Fiyatlar bütçenize uyuyorsa gidiş dönüş almanızı tavsiye ederim. Opodo’nun söylediğine göre aynı isme, 90 gün içinde Entropay ile sadece 1 kez alım yapılabiliyor. Bu yüzden alternatif olarak parantez içinde yazdığım sitelerden birisinden gidiş diğerinden dönüş bileti almayı da deneyebilirsiniz.

ENTROPAY Nedir?

Entropay, sanal Visa karta sahip olabileceğiniz ön ödemeli bir kart sistemi. Yeniden kullanılabilen, hesabınıza anında para yatırmanıza olanak veren, ekranda sunulan ve Visa’nın çevrimiçi olarak veya telefon üzerinden kabul edildiği her yerde kullanılabilen bir ATM kartı olarak düşünebilirsiniz. Entropay bir İngiliz şirketi bu sebepten de site İngilizce.

* Bilenler için Entropay bir nevi Paypal ödeme sistemi gibi bir sistem.

Sistem Nasıl Çalışıyor?

Mesela bulduğum 1€’luk bir bileti almak istiyorsunuz ve sadece Entropay kart ile o fiyata almak mümkün. Bu durumda Entropay hesabınıza sahip olduğunuz kredi kartınızdan (Visa ya da Mastercard olması farketmez)-en az- 5$ olmak üzere yükleme yapıyorsunuz. Her yüklemede belli bir oranda komisyon alan bir site Entropay. Örneğin 5 Dolar yüklerken, 0.25 Cent gibi bir ücret çekiyor. (Yani yüklediğiniz meblağdan %5 fee alıyor). Eğer banka havalesi olarak kartınıza yükleme yapmak isterseniz; havalenin hesaba işlenmesi 3-5 gün sürse de bu yöntemle %1.95 fee alıyor, sitelerinde yazana göre en ucuz yöntem bu para yüklemeler için.

Bu yüzden önce alacağınız bileti belirleyip, Entropay’le ödeme yaparken ekstra ücret ekleyip eklemelediğini ödeme sayfasındaki rakamlardan görüp ona göre Entropay kartınıza yükleme yapmak mantıklı. Entropay’e yükleme yaptıktan sonra bileti alacağınız siteyi açıp, gerekli bilgileri doldurduktan sonra Entropay kartınızın bilgilerinizi giriyorsunuz. Bu kartın da elinizdeki kredi kartları gibi 16 haneli kart numarası, son kullanma tarihi ve CVV2 (güvenlik kodu olarak geçer) kodu bulunuyor. Yani elinizdeki kredi kartıyla alışveriş yapmaktan hiç bir farkı yok, sadece önce Entropay kartınızı oluşturmanız gerekli.

ENTROPAY Hesabı Nasıl Açılır?

Bu linketıklayarak üyelik sayfasına gidebilirsiniz. Resimlerde gördüğünüz bilgileri girerek “Create Account” demeniz yeterli.

Entropay hesabınızla 30’a kadar Visa Entropay kartı oluşturabilirsiniz. Hesabınızı ilk açtığınızda “Basic” hesap oluyor. Eğer profilinizde Upgrade kısmına gidip, ücretsiz olan “Standart” hesabı seçerseniz sadece adres bilgilerinizi girerek -bir nevi doğrulama- hesabınızı Standart hesaba dönüştürebilir ve 5 taneye kadar farklı Entropay hesabı oluşturabilirsiniz.

Entropay Hesabınıza Para Nasıl Yüklenir?

Üyelik oluşturduktan sonra sanal bir kart oluşturup, kartı açıp içine para yüklemeniz gerekiyor. Görsel olarak anlatıyorum hemen 🙂

Kart oluşturun
Kartınıza isim verin
Kartı açın
Karta yükleme yapmak için “Top Up Card”ı tıklayın
Entropay kartınıza yükleme yapmak için kredi kartı ya da banka kartı kaydedin (Pembe Kutu)
Kartın arkasındaki güvenlik kodu (Siyah Kutu)
Kartınızın son kullanma tarihi (Turuncu Kutu)
Yükleme yapacağınız miktarı girin. Minimum 5$ yükleme yapabiliyorsunuz. Dolar olarak yükleme yapacağınız için ona göre hesaplayın ve bilet fiyatınız 5 dolardan fazla ise fiyatına bakarak yükleme yapmanızı tavsiye ederim. (Yeşil Kutu)
İşlemi tamamlayın.

Hepsi bu kadar!

Artık kartlarım kısmında oluşturduğunuz kartı görebilir ve rahatlıkla alışveriş yapabilirsiniz. Entropay hesabınızda kalan parayı geri hesabınıza aktarmanız mümkün fakat yine bir kesintiye uğratacağı için Entropay geçen sitelerden alışveriş yaparak da değerlendirebilirsiniz. (Mesela Aliexpress)

Hiç yorum yok

Uçuştan Önce Dikkat Etmeniz Gerekenler

İyi bir seyahat, aslında uçak biletinizi almaya karar verdiğiniz andan başlıyor. Doğru havayolu şirketinden, doğru koltuk seçimi ve uçuştaki...

Blogger tarafından desteklenmektedir.