İSVEÇ VATANDAŞLIĞI ALMANIN YOLU SAMBO NEDİR?


İsveç Vatandaşlığı Almanın Yolu Sambo Nedir?
Son zamanlarda bir yurt dışında yaşam furyasıdır gidiyor. Haliyle her ülkenin de kendi kuralları var ve zaman zaman bu kurallara gidecek olanlara kolaylık sağlayabiliyor. Bunlardan birini; İsveç Vatandaşlığı Almanın Yolu Sambo Nedir? yazısı altında konu alacağız.

Tabi öncelikle Sambo nedir? Sambo yaşamının kuralları nedir gibi soruların cevabını anlatmak şart.

Sambo Nedir?
Sambo aslında birlikte yaşamanın kanunla desteklenmiş adı denilebilir daha doğrusu evlilik gibi değil ama evliliğin haklarını veriyor kişilere. Şöyle ki; Sambo ile ülkeye gidince en az 1 yıl oturma ve çalışma izni veriliyor. Sonrasında bu verilen süre bitmeden mülakata giriyorsunuz tıpkı yabancı biriyle yapılan evliliklerde olduğu gibi. İlişkiye dair sorular soruluyor ve bir nevi çapraz sorguya tutuluyorsunuz söylediklerinizin doğruluğunu ve güvenirliğini teyit etmek için.
En sonunda da 2 yılı aşkın bir süre İsveç’te kalırsanız vatandaşlık hakkı kazanıyorsunuz. Baktığınız zaman bu süre evlilik için gelenlerden daha kısa. Normalde İsveç’e evlilik için gelenler 3 yıl sonra vatandaşlık alırken; Sambo ile gelen biri 2 yıl sonunda vatandaşlık almaya hak kazanıyor.

Sambo Güvenli Mi?
Verilen haklara bakarsanız evet evlilikten farkı yok ve daha kısa sürede vatandaşlık hakkına kavuşabiliyorsunuz ancak bir eksi yönü var o da şu; birlikte yaşadığınız kişinin tek imzası sizin tüm haklarınızdan mahrum olmanıza sebebiyet verebiliyor. Evliliğe kıyasla bu ayrılık ve süreci bitirme olayı daha katı ve basit. İsveç Vatandaşlığı Almanın Yolu Sambo Nedir? kısmının da önemli detaylarından biri bu.

Sambo ile Oturum Almak
“İsveç Vatandaşlığı Almanın Yolu Sambo Nedir?” yazısına sondan başlar gibi olduk ama ilk etapta oturum almanız gerekiyor tabi. Bunun için de konsolosluğa başvuruda bulunup hakkı kazanmanız gerekiyor. Verdiğiniz bilgilerin doğruluğu teyit edilirse 4-5 ay içinde oturum hakkı da veriliyor. İsveç’te gitmeniz gereken ilk kurum oranın vergi dairesi yani; Skatteverket.
Linkini de şöyle bırakalım http://www.skatteverket.se/
İsveç’te 2 milyona yakın insanın Sambo ilişkisi yaşadığı söyleniyor.

Cinsiyet Farkı Yok
İsveç Vatandaşlığı Almanın Yolu Sambo Nedir? konusunun en önemli konularından biri bu yani kadın kadına ya da erkek erkeğe kaldığınız bir evde de benzer bir sistemi yürütebiliyorsunuz.

Başka Ülkelerde Var Mı?
İsveç Vatandaşlığı Almanın Yolu Sambo Nedir? diye konuya başladık. Aslında bu ve benzeri sistemler; Hollanda, Finlandiya, Norveç v.s gibi ülkelerde de mevcut. Kanunları araştırıp göçmenlere verilen imkanlara bakmanızda fayda var. Örneğin; Hollanda da benzer bir partnerlik sistemi var. Evli olmanıza gerek kalmadan oturum izni alabiliyorsunuz.

Hiç yorum yok

Uçuştan Önce Dikkat Etmeniz Gerekenler

İyi bir seyahat, aslında uçak biletinizi almaya karar verdiğiniz andan başlıyor. Doğru havayolu şirketinden, doğru koltuk seçimi ve uçuştaki...

Blogger tarafından desteklenmektedir.